Cauta

De ce se refugiaza sefi de servicii secrete sub pulpana Districtelor „Rotary”

Intr-unul dintre cele mai mari cazuri de contrabanda cu motorina din ultimii ani – si nu au fost deloc putine! – au fost implicati si ofiteri activi din diverse structuri secrete.

Unii dintre „pensionarii” sistemului incearca sa penetreze randurile prestigioasei organizatii Rotary

Unii dintre ei chiar cu importante functii de conducere, cum a fost cazul colonelului Ion Garagancea, sef al SRI Giurgiu in momentul in care a fost saltat de procurorii DIICOT.

05.07.2011 – „National” a dezvaluit anchetarea retelei de contrabanda cu motorina condusa de sefi ai SRI

Si care este suspectat acum de cei care il ancheteaza, alaturi de alti membri ai retelei, ca ar incerca sa tergiverseze cercetarile din dosarul „Motorina pe Dunare”, in care prejudicul adus statului roman a fost de peste sapte milioane euro.

Investitii masive in domeniul energetic

Minunea retinerii capilor grupului infractional care facea contrabanda cu motorina din Ucraina a durat fix trei zile. Seful SRI Giurgiu a fost lasat in libertate, si-a dat demisia din functie si s-a pus vartos pe afaceri. Astfel, Ion Garagancea a devenit asociat la mai multe importante firme din domeniul energiei regenerabile, anchetatorii verificand acum si daca banii proveniti din mismasurile cu motorina nu au fost cumva „spalati” in acest mod. Mai mult, intre timp Garagancea nu numai ca a dat in judecata SRI pentru o pensie mai mare, dar a si castigat procesul, in doar trei luni!

Pentru eticheta

Dupa cum sustin surse din cadrul anchetatorilor, fostul sef al SRI Giurgiu a devenit si membru al Rotary Club Danubius, unde sotia sa si alti parteneri de afaceri este posibil sa-i fi inlesnit intrarea. Dar, dupa cum sustin aceleasi surse, nu este nici primul, dar nici ultimul caz in care oameni din sistem care au probleme cu legea se refugiaza in filialele teritoriale ale organizatiei respective…

Ultimele stiri

  • Cristian Popescu Piedone i-a retezat orice speranţă lui Ciolacu privind retragerea din cursa pentru Primăria Generală: „Se bat cap în cap”
  • Mega 2024, în România. Von der Leyen, contestată la Bucureşti!
  • Tragedie în ziua de Florii 2024, la Mamaia: un bărbat de 50 de ani s-a înecat în mare!
  • Scriitorul Nicolae Iliescu va fi înmormântat marți, la Cimitirul Străulești 2
  • Telefonul tău te ascultă în timp ce vorbeşti cu apropiaţii, iar informaţiile ajung în online. Iată cum dezactivezi „funcţia-spion”!
  • Afacerile care pun, de azi, lacătul pe uşă. Legea intră în vigoare!
  • FCSB este noua campioană a României
  • Horoscop de Florii – duminică, 28 aprilie 2024. Nativii caută să se liniştească, dar vor întâmpina probleme
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Drogul „neobișnuit de puternic” care a băgat Anglia în alertă. Un om a murit, iar alți opt sunt la spital
  • Exit mobile version