Cauta

David Popovici, premiat la Ministerul Educației: Aş vrea să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport – VIDEO

David Popovici, premiat la Ministerul Educației: Aş vrea să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport - VIDEO

Tânărul înotător David Popovici, despre care nu sunt puțini cei care îl consideră a fi ”puștiul-fenomen” al natației, a ajuns miercuri la Ministerul Educației, unde a fost premiat.

Recent întors de la Olimpiada de la Tokyo, unde foarte multă lume a stat cu ochii pe cursele în care a participat, Popovici a fost prezent la sediul instituției conduse de către Sorin Cîmpeanu. Nu singur, ci alături de părinții și de antrenorul său. Dar și de directorul Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc” din București, unitatea de învățământ al cărei elev e David.

Cât se poate de modest, dar li de pragmatic în discursul său, tânărul în vârstă de 16 ani a ales să transmită deopotrivă un mesaj adresat copiilor, dar și părinților acestora, o încurajare de a se orienta către sport. ”Aș vrea să profit de moment și acum după toate performanțele mele, pe care nu aveam cum să le obțin fără ajutorul lor și a multor alți oameni, aş vrea să profit de imaginea şi de valul pe care l-am creat și să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport, să inspir cât mai mulți părinţi să-şi ducă copiii să facă un sport”, a declarat David Popovici.

Speranțe despre momentul începerii anului școlar

Mai mult, tânărul sportiv a făcut referire și la începerea noului an școlar, mai ales că în toamnă cursurile ar urma să înceapă pe 13 septembrie, cu două zile înainte de ziua lui de naștere.

”Eu m-am vaccinat, da, vă recomand tuturor să faceți asta. Cred că din 15 septembrie, sau când începe, 13, cu două zile înainte de ziua mea, deci, când va începe şcoala – sper să reuşim să fim toţi fizic, dar de altfel să fie și într-un mediu sigur. Pentru că altfel va trebui să recurgem iar la metoda online, un lucru care nu-i tocmai plăcut, dar necesar”, a precizat tânărul înotător.

Ministru: Este un exemplu de performanță

Ministrul Educației a lăudat performanțele lui David, despre care a spus că e un exemplu de ambiție și determinare. ”David este un exemplu excepţional şi credibil, mult mai credibil decât poate fi orice ministru pentru susţinerea sportului școlar. Este un exemplu de performanță. (…) Nu se întâmplă în fiecare zi să ai în școala românească, în Școala George Coșbuc, felicitări, doamna director, un elev care să te facă atât de mândru că eşti român”, a ținut să spună ministrul Sorin Cîmpeanu, până să-i ofere o plachetă simbolică.

Ultimele stiri

  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Exit mobile version