AcasăSOCIALS-a lăsat cu sesizare penală: ministrul Educației, în vizorul unor asociații de...

S-a lăsat cu sesizare penală: ministrul Educației, în vizorul unor asociații de elevi. Cîmpeanu a venit cu explica – VIDEO

S-a lăsat cu sesizare penală: ministrul Educației, în vizorul unor asociații de elevi. Cîmpeanu a reacționat - VIDEO

Deși pentru cei mai mulți școlari preocupările țin, în această perioadă, de vacanță și relaxare, pare-se că nu toți elevii stau cu gândul la perioada de pauză de la cursuri, de dinaintea începerii noului an școlar, în toamnă.

Așa se face că s-a aflat că din partea unor asociații de elevi s-a mers, marți, 20 iulie, inclusiv la Cotroceni, pentru a se depune o sesizare penală pe numele lui Sorin Cîmpeanu, oficialul aflat în fruntea Ministerului Educației în Guvernul Cîțu. nemulțumirea ține de decontarea transporturilor elevilor.

”Astăzi, asociațiile de elevi au depus o sesizare penală pe numele Ministrului Educației, domnul Sorin Cîmpeanu pentru abuz în serviciu, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și la Administrația Prezidențială”, sună mesajul postat pe paginile de Facebook ale Asociației Elevilor din București și Ilfov, respectiv din Constanța.

”Principalul motiv al plângerii este acela că, după 30 de zile de la intrarea Ordonanței de Urgență, metodologia de decontare nu a fost dată. Astfel, OUG 50 a fost încălcată, iar naveta elevilor, blocată”, se mai susține în mesajul transmis de asociațiile de elevi.


Ce spune Cîmpeanu

În tot acest context, s-a aflat și o reacție din partea oficialului vizat de această plângere. Sorin Cîmpeanu le-a dat dreptate elevilor, căutând să explice și cum de s-a ajuns la această întârziere.

”Elevii au dreptate – metodologia trebuia să fie promovată ieri (luni-n.n). Va fi promovată abia astăzi, după ce va fi consultat Comitetul de Dialog Social. Au fost examenele de Evaluare Națională, Bacalaureatul, probleme la contestații, avem rectificarea bugetară cu foarte mari probleme, dar sigur că toate acestea nu sunt scuze pentru întârziere, îmi cer scuze pentru această întârziere de o zi, pe care mi-o asum”, a declarat ministrul Cîmpeanu, la Antena 3.

author avatar
Andrei Coman
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger