Cauta

Cum îl împachetează ruşii pe Biden, ca să ajungă la Trump

Hackerii militari ruşi (GRU) au atacat compania ucraineană Burisma Holdings unde a fost membru al consiliului director Hunter Biden, fiul concurentului prezidenţial democrat Joe Biden,  firmă prinsă în scandalul demiterii lui Donald Trump. O scurgere de date care ar putea afecta cursa electorală din Statele Unite.

Hacking-ul Burisma a fost reuşit, a anunţat societatea informatică Area 1 Security(Silicon Valley), acţiunile au fost efectuate de piraţii cibernetici „Fancy Bear”, grup ce are legături cu Serviciul rus de Informaţii Militare. Este sută la sută sigur că în spatele atacurilor se află GRU, a spus Blake Darche, co-fondatorul Area 1. Nu este clar ce date urmăreau hackerii să obţină, însă spargerea serverelor holdingului ar viza informaţii despre Hunter Biden (director în cadrul firmei între  2014 şi 2019) cu scopul de a influenţa procedura de demitere a lui Trump şi rezultatul scrutinului prezidenţial american. Metodele acestui atac cibernetic  sunt foarte asemănătoare cu cele utilizate în timpul piratării emailurilor unor înalţi responsabili democraţi în campania prezidenţială din 2016 şi au fost atribuite Rusiei, precizează Oren Falkowitz, directorul executiv al Area 1.

Raportul mai arată că aceiași hackeri au înregistrat și domenii false pentru o companie de media din Ucraina, numită Kvartal 95, în martie și aprilie 2019. Kvartal 95 a fost fondată de președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky și de mai mulți angajați care s-au alăturat administrației sale. Pe baza informaţiilor pe care le-am văzut pot crede că GRU a creat aceste site-uri web, a comentat Kyle Ehmke, expert al firmei de cybersecurity Theat Connect. Agenția Națională de Securitate a SUA și Departamentul Securității Interne au refuzat să comenteze. O sursă apropiată Burisma a declarat că site-ul companiei a fost supus mai multor tentative de întrerupere în ultimele șase luni, dar nu a furnizat detalii suplimentare. Trump este vizat de o procedură de destituire, acuzat că a condiţionat acordarea unui ajutor militar de 400 milioane de dolari către Ucraina de începerea unei anchete împotriva lui Biden, rivalului democrat la prezidenţiale.  Preşedintele american a susţinut repetat că Joe Biden şi fiul său Hunter „sunt nişte corupţi” şi că felul în care s-au comportat în Ucraina este „scandalos”. În mod special, Trump îl acuză pe fostul preşedinte că ar fi cerut în 2015 destituirea unui procuror american pentru a-şi proteja fiul. Andrew Bates, un purtător de cuvânt al lui Joe Biden, nu a comentat direct piratarea hackerilor ruşi, dar a transmis că „Orice președinte american care nu a încurajat în mod repetat intervenții străine de acest fel va condamna imediat acest atac asupra suveranității alegerilor noastre.” Oficialii americani de informaţii au avertizat că Rusia “lucrează pentru a interveni la alegerile din noiembrie.”

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • VIDEO. Un autobuz cu pasageri a căzut într-un râu, în Sankt Petersburg. Bilanțul victimelor/Imagini de la fața locului
  • Șeful ELCEN a ieșit cu cifre: „Datoria Termoenergetica la ELCEN este de un miliard de lei”
  • Rareș Bogdan, despre situația PNL: „Astăzi, niciun sondaj nu ne mai coboară sub 25%”
  • Mihai Albu, diagnosticat cu cancer. Designerul a fost operat/Primul mesaj al fostei soții, Iulia Albu: „Este o luptă grea în care…”
  • Incident grav! Doi polițiști, împuşcaţi într-o secție de poliție din Paris – VIDEO
  • Trucul prin care românii pot să ajungă să păcălească automatele sistemului de reciclare și să ia bani şi pe sticle care nu sunt în program
  • UPDATE. Informații noi despre starea lui Florin Piersic/„Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore”
  • Noi vești despre starea actorului Florin Piersic. Ministrul Sănătății: „Lucrul ăsta contează foarte mult”
  • Poza Zilei
  • Exit mobile version