AcasăNewsColectiv, cinci ani de la tragedie. Iohannis și Orban, flori în memoria...

Colectiv, cinci ani de la tragedie. Iohannis și Orban, flori în memoria victimelor – FOTO/VIDEO

Klaus Iohannis, cu flori la Colectiv (foto: Facebook/PNL)

Au trecut cinci ani de la momentul producerii incendiului devastator care a cuprins incinta clubului Colectiv, aflat în clădirea fostei fabrici Pionierul, din sectorul 4 al Capitalei. Cinci ani de când zeci de familii au fost distruse, iar viețile supraviețuitorilor au fost schimbate pentru totdeauna.

65 de vieți au fost curmate de tragedia de la Colectiv. În memoria victimelor, atât președintele, cât și premierul au venit în fața clădirii care a găzduit clubul, pentru a depune flori.

Primul a fost Klaus Iohannis, care a adus o coroană de trandafiri albi.

Câteva ore mai târziu, și Ludovic Orban a ajuns în fața altarului în care se regăsesc fotografiile celor care au pierit în urma dezastrului. Șeful Executivului a adus un buchet de trandafiri, tot albi, și o candelă.

De asemenea, în cursul acestei zile, președintele Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii prin care supraviețuitorii incendiului beneficiază de tratamente decontate de Ministerul Sănătății, pe toată durata vieții. Este vorba despre decretul privind ”promulgarea Legii pentru modificarea și completarea art. 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul București”.

Este vorba despre proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților, ca for decizional, în urmă cu aproape două săptămâni.

În seara zilei de 30 octombrie 2015 mulți tineri se aflau la Colectiv la concertul trupei Goodbye to Gravity. La un moment dat, a izbucnit un incendiu violent care a curmat vieți și a trimis în grija medicilor un număr mare de persoane. 64 de oameni au murit, în urma acestui incendiu, iar un tânăr și-a pus capăt zilelor, după ce a pierdut o persoană dragă în urma acestei nenorociri.

author avatar
Cristina Stefan
142 afisari

8 COMENTARII

  1. Ar trebui redifuzat sa vada toata lumea documentarul englez care a dovedit cu experti, in mod stiintific faptul ca incendiul devstator care a durat numai cateva secunde,a fost provocat de o substanta de tip incendiar exploziv,care in cateva secunde degaja o temperatura uriasa ce nu putea fi produsa de materialul izolator cu care era captusit interiorul clubului.Substanta care nu se gaseste pe toate drumurile,la indemana oricui.Ar trebui cercetat cum aajuns acea substanta pe peretii,grinzile din interior. Cine si de unde a adus-o si pulverizat-o acolo ? Apoi,se stie ca unele persoane au fost avertizate sa nu mearga la club in acea seara.Deci unii stiau ce va urma. Si mai sunt si alte dovezi care dovedesc fapta premeditata,pusa la cale,nu a fost un accident. Dar” procurorii mei ” dupa cum se vede,merg cu cercetarea pe aceasi schema ca in Dosarul Caracal,dupa cum probabil au primit” indicatii.” Cui foloseste ? Si cum se traduce ” a trebuit sa moara oameni ” ? Ca sa ce ? Si pentru cine ?

  2. Iar manipulam opinia publica, cu ajutorul SRI-ului a fost dat jos Ponta, si acum varsam lacrimi, ipocrizie maxima

  3. Acuma eu cred ca daca era ceva militar cum banui tu nu mai ramanea nimeni pe picioare nici pompier sau cadru medical. Deci la ce spune Rizea de Ponta si Ghita era usor pt un serviciu sa-l faca sa renunte ca nu e de el o functie atat de mare. Eu rămân la ideea ca daca erau montate usi de evacuare adevarate ca la orice magazin de duzina, azi nu mai vorbeam pe tema asta ieseau in 2-3 minute toti. Deci vad o vina administrativa si nu un complot.
    ps
    Cine a fost la concerte rock stie ca nu iti mai apartii ci esti ca in apa, atunci curentul te poate baga la fund si nu mai gasesti iesire.

  4. De obicei celuloidul, celuloid + alcool, spuma de etansare sau tot ce are la baza petrol, arde instant cu o degajare teribila de energie calorica contra timp. La fel rezultanta arderii e un fum teribil de necacios si dens.

  5. Uite daca ai o minge de ping pong care nu îți trebuie , iesi afara si da-i foc dar sa stai in laturi…
    Cam aia s-a intamplat daca nu ai materiale ignifuge.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger