AcasăNewsColectiv, cinci ani de la tragedie. Iohannis și Orban, flori în memoria...

Colectiv, cinci ani de la tragedie. Iohannis și Orban, flori în memoria victimelor – FOTO/VIDEO

Klaus Iohannis, cu flori la Colectiv (foto: Facebook/PNL)

Au trecut cinci ani de la momentul producerii incendiului devastator care a cuprins incinta clubului Colectiv, aflat în clădirea fostei fabrici Pionierul, din sectorul 4 al Capitalei. Cinci ani de când zeci de familii au fost distruse, iar viețile supraviețuitorilor au fost schimbate pentru totdeauna.

65 de vieți au fost curmate de tragedia de la Colectiv. În memoria victimelor, atât președintele, cât și premierul au venit în fața clădirii care a găzduit clubul, pentru a depune flori.

Primul a fost Klaus Iohannis, care a adus o coroană de trandafiri albi.

Câteva ore mai târziu, și Ludovic Orban a ajuns în fața altarului în care se regăsesc fotografiile celor care au pierit în urma dezastrului. Șeful Executivului a adus un buchet de trandafiri, tot albi, și o candelă.

De asemenea, în cursul acestei zile, președintele Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii prin care supraviețuitorii incendiului beneficiază de tratamente decontate de Ministerul Sănătății, pe toată durata vieții. Este vorba despre decretul privind ”promulgarea Legii pentru modificarea și completarea art. 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul București”.

Este vorba despre proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților, ca for decizional, în urmă cu aproape două săptămâni.

În seara zilei de 30 octombrie 2015 mulți tineri se aflau la Colectiv la concertul trupei Goodbye to Gravity. La un moment dat, a izbucnit un incendiu violent care a curmat vieți și a trimis în grija medicilor un număr mare de persoane. 64 de oameni au murit, în urma acestui incendiu, iar un tânăr și-a pus capăt zilelor, după ce a pierdut o persoană dragă în urma acestei nenorociri.

author avatar
Cristina Stefan