AcasăNewsClujenii care găzduiesc refugiați ucraineni, buni de plată! Ce taxă trebuie să...

Clujenii care găzduiesc refugiați ucraineni, buni de plată! Ce taxă trebuie să plătească

refugiatiClujenii care găzduiesc refugiați ucraineni, buni de plată! Ce taxă trebuie să plătească

O familie din Cluj-Napoca care găzduiește 11 refugiați ucraineni s-a trezit că trebuie să plătească taxa de salubritate la Florești, pentru fiecare dintre ei.

Clujeanca Irina Rădulescu spune că a primit notificare de la Primăria Florești să-i înscrie la gunoi pe oamenii pe care în găzduiește într-o casă din comuna Luna de Sus.

„Trecem peste faptul ca eu îi înscriu la gunoi în aprilie și ei au predat deja gunoiul în Martie. Poate în aprilie pleacă. Deci iată ce ajutor ne oferă Primăria Florești celor care ajutam refugiați de război. Probabil era singura metodă prin care puteau câștiga și ei ceva bani. Mă gândesc că li se lăsau mașinile de gunoi de la cei câțiva saci pe săptămâna în plus. Nu am cuvinte să-mi exprim indignarea”, a mărturisit femeia, potrivit stiridecluj.ro.

Taxa de salubritate este de 14 lei pe lună pentru fiecare persoană care locuiește în comună.

20 de lei pe zi pentru hrana unui refugiat

Românii care au găzduit refugiați ucraineni în martie pot depune, până marți, cererile pentru a primi de la stat banii pentru decontarea alimentelor.

Deocamdată, se oferă doar 20 de lei pe zi pentru fiecare persoană cazată, însă recent Guvernul a adoptat un act normativ prin care a majorat cu 50 de lei ajutorul oferit românilor care îi găzduiesc pe ucraineni.

author avatar
Andreea Vlad
1.007 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger