AcasăSOCIALO lună de la începutul războiului din Ucraina. Câți ucraineni au intrat...

O lună de la începutul războiului din Ucraina. Câți ucraineni au intrat în România de la declanșarea crizei

O lună de la începutul războiului din Ucraina. Câți ucraineni au intrat în România de la declanșarea crizei (sursa foto: politiadefrontiera.ro)

A trecut o lună de când a început războiul din Ucraina, răstimp în care situația tensionată din interiorul granițelor ucrainene a fost permanent în atenția Europei și a lumii întregi.

De la începutul invaziei ruse, mulți ucraineni au părăsit această țară și au căutat refugiu dincolo de granițele Ucrainei, lăsându-și în urmă casele și agoniseala. Peste 520.000 de cetățeni ucraineni au intrat în România, de la declanșarea acestei crize, arată cele mai recente informații venite, joi, de la Poliția de Frontieră.

Câți cetățeni ucraineni au intrat la noi în țară în ultimele 24 de ore

Citiți și: Mai bine refugiat decât român. Statul îi plătește cu 2.100 de lei pe lună

Din comunicatul transmis în dimineața zilei de 24 martie reiese că „în data de 23.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 54.217 de persoane, dintre care 8.910 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 4,1% faţă de ziua precedentă)”.

Totodată, Poliția de Frontieră a anunțat și faptul că pe la frontiera cu Ucraina au intrat la noi în țară 4.855 de cetăţeni ucraineni (în creștere cu 5,4%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 2.692 de ucraineni (scădere cu 17,9%).

„De la declanşarea acestei crize, până la data de 23.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 527.553 cetăţeni ucraineni”, indică datele comunicate joi, 24 martie.

201 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger