Cauta

Cel mai modern campus educațional din România s-a deschis în sectorul 4 al Capitalei: “Suntem impresionați de ceea ce am găsit aici” (FOTO/VIDEO)

Cel mai nou și cel mai modern campus educațional din România, în care vor învăța copii de la grădiniță și până la liceu, s-a deschis luni în Sectorul 4 al Capitalei, în prezența Ramonei Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România și a europarlamentarului Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei de Cultură și Educație din Parlamentul European, anunță reprezentanții instituției conduse de către Daniel Băluță.

Aflat în incinta Liceului Tehnologic „Dacia” (fostul Colegiu Tehnic “Miron Nicolescu”), noul campus pune la dispoziția elevilor cele mai moderne și mai sigure condiții de studiu, într-un ansamblu educațional complet nou, după ce vechea clădire a acestui liceu, dată în funcțiune în urmă cu mai bine de 30 de ani, a fost complet reconfigurată și modernizată, precizează reprezentanții Primăriei, în același comunicat.

Cu un regim de înălțime de S+P+3E și o suprafață de 1.245 mp, noul campus este alcătuit din mai multe corpuri de clădire pentru învățământul preșcolar, gimnazial și liceeal. Mai exact, colegiul dispune de 22 săli de clasă, 5 ateliere, 4 laboratoare, 3 cabinete de curs. Alături de acestea, în campus au fost construite două cămine pentru elevi, cu o capacitate de 75 de camere de cazare, de 4 și 6 locuri fiecare, o sală de sport precum și o sală multifuncțională.

Totodată, elevii au la dispoziție o cantină în care vor putea lua masa pregătită în bucătăria celor două cămine, dar și o sală multifuncțională cu o capacitate de peste 400 de locuri, în care aceștia vor putea susține mini-recitaluri, piese de teatru, proiecții de filme, etc. Pentru activitățile sportive, copiii vor putea folosi o sală de sport complet renovată, cu o suprafață de 570 de mp precum și două terenuri de sport în aer liber. În incinta campusului, cu o capacitate de 750 de elevi, sunt în curs de finalizare lucrările la o nouă gradiniță, la care vor putea urma cursurile preșcolare un număr de 100 de copii.

Băluță: Trăim împreună efectul investițiilor europene în Sectorul 4

Valoarea investiției este de 54 de milioane de lei, bani ce provin din fonduri europene, accesate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritara 10 “Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Obiectiv Specific 10.2 Creșterea gradului de participare la învăţământul profesional şi tehnic şi învăţare pe tot parcursul vieţii, cu o contribuție în valoare de 15 milioane de lei din bugetul local al Sectorului 4.

“În ultimii 4 ani, Sectorul 4 a reușit să atragă aproape 100 de milioane de euro, bani pe care i-am investit în educație, în sănătate, în infrastructură și în mediu. Trăim împreună efectul investițiilor europene în Sectorul 4. Datorită eforturilor făcute de Uniunea Europeană și de autoritatea locală, avem în acest moment, foarte multe rezultate, drept pentru care vom continua investițiile în sistemul educațional, medical și în protecția mediului.”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România: Uniunea Europeană este exact despre ceea ce am văzut astăzi în Sectorul 4

Tot despre rezultatele obținute de Sectorul 4 al Capitalei, a vorbit și Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

“Suntem impresionați de ceea ce am găsit aici, Uniunea Europeană este exact despre ceea ce am văzut astăzi în Sectorul 4 (…). Mă bucur că participăm la un proiect livrat, încheiat, bine gândit și realizat, oferit înapoi comunității. Investim în Noua Generație și în învățământ. Dacă educație nu e, nimic nu e. Vorbim practic despre o șansă de a ieși din această pandemie mai puternici.(…). Tinerii merită cu siguranță toate oportunitățile pentru a-și dezvolta întregul potențial, dar și pentru a modela viitorul Uniunii și pentru a prospera în contextul acestei tranziții către verde și către digital. Acest sistem de educație și de formare profesională răspunde nevoilor reale ale economiei, dar în același timp, oferă cursanților abilitățile necesare pentru a se dezvolta atât pe plan personal cât și pentru a deveni cetățeni activi”, a declarat Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Cât privește importanța banilor europeni în dezvoltarea României, europarlamentarul Victor Negrescu a afirmat că fondurile nerambursabile pot fi obținute numai cu proiecte concrete și livrate la timp, așa cum este cazul acestui complex pe care l-am deschis astăzi.
“Banii europeni reprezintă soluția pentru dezvoltarea României, o șansă și o oportunitate. Este nevoie de proiecte concrete, de implicare, iar autoritățile locale ale Primăriei Sectorului 4 au demonstrat că se pot accesa bani europeni”, a declarat europarlamentarului Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei de Cultură și Educație din Parlamentul European.

Ultimele stiri

  • VIDEO cu momentul arestării. Cum a reacționat Prințul Paul de România când l-au săltat polițiștii
  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • Exit mobile version