Cauta

Căutarea cu lumânarea a faptelor lui Liviu Dragnea

 

După dosarul ”Referendumul”, în care Liviu Dragnea a fost condamnat – fără nici un fel de probe concrete – la doi ani cu suspendare, dosarul angajărilor fictive e o nouă încercare derizorie de a-l trimite la pușcărie pe liderul PSD.

Referitor la primul dosar, mai multe personaități publice – Alina Mungiu Pippidi e, poate, cea mai cunoscută – au susținut că este vorba în mod clar de un dosar politic. Liviu Dragnea a anunțat că va contesta la CEDO decizia instanței și e foarte posibil să câștige, fapt care ar putea crea o mare problemă de încredere în justiție, nu numai la nivel național, ci și la nivel european. Cât privește al doilea dosar, el pare să fi fost instrumentat întrucât primul nu a reușit să-l pună la pământ pe liderul PSD. Era imposibil pentru judecători să dea o sentință de condamnare cu executare, probele fiind inexistente. În plus, referendumul din 2012 a fost o cacealma la scară națională. Putea fi făcut Liviu Dragnea țap ispășitor pentru niște grozăvii la care n-a participat, ba chiar la care au participat cei din tabăra politică opusă? Nici o instanță n-a judecat, până acum, modul în care voința a peste opt milioane de români a fost complet zădărnicită. În schimb, a fost condamnat Liviu Dragnea, pe atunci un lider al PSD cu o importanță mai degrabă secundară. Ca și în cazul refrendumului, în dosarul angajărilor fictive faptele sunt extrem de greu de dovedit. Se știe că angajările fictive reprezintă o practică destul de întâlnită în instituțiile publice, dar acest aspect pare să nu fie luat în considerare decât în anumite spețe, cum ar fi speța Dragnea. E ciudat totuși că omul despre care adversarii săi spun că a comis acte grave de corupție este mereu căutat pentru cauze mai degrabă minore. Dacă Liviu Dragnea este atât de corupt, atunci de ce nu se ajunge la adevăratele fapte pe care se presupune că le-ar fi comis? Cele două dosare par o căutare cu lumânarea a unor ilegalități, care să-l compromită și apoi să-l înlăture pe Liviu Dragnea din viața publică. Ambele procese sunt neconvingătoare pentru orice om de bun simț.

Ultimele stiri

  • Cristian Popescu Piedone i-a retezat orice speranţă lui Ciolacu privind retragerea din cursa pentru Primăria Generală: „Se bat cap în cap”
  • Mega 2024, în România. Von der Leyen, contestată la Bucureşti!
  • Tragedie în ziua de Florii 2024, la Mamaia: un bărbat de 50 de ani s-a înecat în mare!
  • Scriitorul Nicolae Iliescu va fi înmormântat marți, la Cimitirul Străulești 2
  • Telefonul tău te ascultă în timp ce vorbeşti cu apropiaţii, iar informaţiile ajung în online. Iată cum dezactivezi „funcţia-spion”!
  • Afacerile care pun, de azi, lacătul pe uşă. Legea intră în vigoare!
  • FCSB este noua campioană a României
  • Horoscop de Florii – duminică, 28 aprilie 2024. Nativii caută să se liniştească, dar vor întâmpina probleme
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Drogul „neobișnuit de puternic” care a băgat Anglia în alertă. Un om a murit, iar alți opt sunt la spital
  • Exit mobile version