Cauta

Cainii globalisti si macelaria romana

In nici un an, am uitat de Robor si ne-am transformat in avocatii bancilor. De departe, cel mai inversunat aparator al bancherilor este tocmai presedintele tarii, care uita ca nu creditorii l-au pus la Cotroceni, ci voturile datornicilor. „Este exclus! Nu o sa vedeţi niciodata caine sa plece de la macelarie”. Darius Valcov a rostit un trist adevar al Romaniei lui 2018 – tara ofera atat de multe facilitati corporatiilor straine incat acestea n-au niciun interes sa-si mute afacerile in alta parte. Problema e ca nici nu accepta sa plateasca pretul corect pentru profitul facut aici!

Doamne, si ce mai urlau ziaristii cand crestea Robor! Ziua si procentul in urcare, ziua si revolta fata de neimplicarea Guvernului, care permite bancilor sa-i beleasca pe romani. Cand, in sfarsit, s-a introdus si la noi Taxa pe lacomie (existenta in Germania, Franta, Marea Britanie, Suedia sau Polonia), hop si fatarnicia. Politicienii si presa aservita intereselor straine s-au preschimbat la fata si acum sunt cei mai vocali avocati ai bancherilor. Se moare de grija BCR, BRD, BT, ING si a celorlalti camatari fiscali. „Anul trecut, pe vremea asta, bancile dadeau imprumuturi cu dobanda 3-4%. La inceputul acestui an, aproape s-a dublat dobanda printr-un artificiu numit Robor (…) Se spune ca urmarim sa distrugem sistemul bancar. Fals! Vad ca bancile au participat si la programul «Prima Casa», si la «Investeste in tine». Mai toate bancile vor sa participe la diverse proiecte atunci cand garanteaza Statul, dar cand garanteaza investitorul roman nimeni nu-l baga in seama. Azi, bancile au ajuns la profituri de sapte ori mai mari ca in Germania!”, declara Darius Valcov. Consilierul premierul explica si cum pot evita bancile noua taxa. E atat de simplu: „Cu cat te lacomesti sa ai acest Robor mai mare, cu artat taxa creste! Daca cobori sub 1,5%, taxa e 0! Nu urmarim sa luam bani de la banci, dorim insa sa scada ratele romanilor cu 10-15%”.

„Pica Bursa” i-a imbogatit pe unii

Teama ca Bursa de la Bucuresti se va prabusi este, de fapt, o manevra gandita pentru profit. Actiunile prabusite ieri ale OMV si/ sau BT vor creste maine, este mersul firesc al lucrurilor pe orice piata bursiera din lume. Iar cei implicati in fenomen stiu asta, doar ca au interesul sa duca pretul cat mai jos, de aceea speculeaza la maximum momentul. „Pica Bursa” e o placa pe care o reciti cand urmaresti sa cobori pretul unor actiuni – cumpara azi ieftin si vinde maine mai scump.

OMV Petrom si Banca Transilvania sunt doi colosi in economia romaneasca. Isi vor reveni destul de repede (chestiune de zile), iar atunci actiunile lor cumparate ieftin in prezent vor fi tranzactionate la o valoare mult mai mare. Profit garantat. Sfatul lui Valcov a fost binevenit si suntem convinsi ca si in tabara „avocatilor” bancherilor sunt unii care l-au urmat: „Ar fi o greseala ca Taxa pe lacomie sa nu se dea. Abia atunci Guvernul ar putea fi acuzat de manipularea Bursei. Aceste scaderi sunt trecatoare. Sa va asteptati ca aceste caderi sa fie recuperate in mai putin de doua-trei saptamani. Apropo, este un moment foarte bun de investitii in actiunile care tocmai au coborat!”.

Pilonul II, sechestrat de administratori?

S-au facut atatea speculatii in jurul Pilonului II de pensii incat nu mai stii ce poveste sa crezi. Cei sapte administratori ai fondurilor private de pensii tin cu dintii de banii acumulati pana in prezent de romani (vreo 10 miliarde de euro), dar sunt banuieli ca, de fapt, in conturi n-ar mai fi sumele stranse. Ci mult mai putin, caci firmele au reinvestit sume considerabile in tot felul de plasamente, mai mult sau mai putin profitabile.

Pe de alta parte, dreptul romanului de a dispune cum crede de cuvinta de acesti bani n-ar trebui ingradit in niciun fel, asa cum este in prezent. Si cu rate la banci, si cu bani sechestrati la asiguratori nu se poate! Impovararea cetateanului a atins in ultimul timp un grad urias, totul pe fondul unei lacomii cronice a bancherilor din Romania.

Ultimele stiri

  • Poza Zilei
  • Horoscop 29 aprilie 2024 – Trebuie să fiţi diplomaţi
  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Exit mobile version