Cauta

Bomba! Monica Macovei cere REDESCHIDEREA dosarului SINUCIDERII procurorului Cristian Panait!

De multa vreme, lupta politica damboviteana nu mai cunoaste limite. De la remarci rasiste si batjocoreli despre aspectul fizic al rivalilor si pana la atacuri la familie, orice metoda, oricat de murdara, a fost folosita din plin.

Monica Macovei a mai cerut o data redeschiderea dosarului

Mai nou, iata ca nici mortii nu mai sunt lasati sa se odihneasca in pace, amintirea acestora fiind folosita pentru a produce „daune” de imagine adversarilor politici.

Anchetatorii au stabilit ca procurorul Cristian Panait s-a aruncat de la etajul 10

Doar astfel se poate explica tevatura facuta de Monica Macovei pe langa comisarul european pe probleme de Justitie, Viviane Reding, pe marginea controversatului dosar 117/P/2002. Si a carui posibilitate legala de redeschidere este ceruta acum de fostul ministru al Justitiei.

Ultimul om

Matusa defunctului magistrat a sustinut ca ultimul om care l-a vizitat pe procuror a fost colegul sau, Victor Ponta

Cadavrul procurorului Cristian Panait a fost gasit de trecatori, in seara de 10 aprilie 2002, pe carosabilul strazii Logofat Stroici din sectorul 2. Concluzia oficiala a anchetei a fost ca tanarul magistrat de 29 de ani s-ar fi sinucis, aruncandu-se de la balconul apartamentului de la etajul 10, unde locuia impreuna cu matusa sa.

Vivian Reding a fost instiintata de implicarea numelui lui Ponta in controversata moarte a procurorului Panait

De altfel, femeia a declarat ca ultimul om care l-ar fi vizitat pe nepotul sau, cu putin inainte de incident, a fost colegul sau, Victor Ponta. Si astfel numele acestuia a aparut in dosarul nr.117/P/2002, vorbindu-se ca a fost chiar si inculpat, pentru o scurta perioada de timp. Cazul a produs nenumarate controverse, mai ales ca varianta sinuciderii s-a bazat pe o neobisnuita expertiza psihiatrica efectuata post mortem, din care anchetatorii au stabilit ca procurorul era labil psihic! La momentul mortii sale, Panait instrumenta cateva importante dosare de coruptie, care priveau atat politicieni apropiati prim-ministrului de atunci, Adrian Nastase, precum Viorel Hrebenciuc si Rodica Stanoiu, cat si oameni de afaceri ca Ovidiu Tender. Si chiar pe un coleg de breasla, procurorul Alexandru Lele.

Baietii de la SIPA

Numai ca insemnari importante din aceste dosare au fost ridicate, din apartament, la putin timp dupa decesul procurorului, de catre doi civili, care s-au prezentat matusii magistratului drept angajati de la Ministerul Justitiei. Iar din informatiile intrate in posesia noastra reiese ca, initial, acest lucru a fost consemnat in opisul obiectelor gasite in locuinta, dupa care procesul verbal a fost modificat. Cert este ca baietii de la SIPA, misteriosul serviciu secret al Justitiei intrasera pe fir. Iar respectivele documente, desi nu au fost facute publice, nu au disparut, cu siguranta. Mai mult chiar, dupa cum sustin sursele noastre, de existenta lor ar fi luat cunostinta si Monica Macovei, pe cand era ministrul Justitiei.

15 ani

De altfel, in urma cu multi ani, aceasta a mai cerut redeschiderea dosarului, pe motiv ca nu au fost audiati “martori cheie”. Iar acum ar putea face acelasi lucru, desi a trecut atata vreme de la deces. Pentru ca, prin modificarile aduse Codului penal, termenul de prescriere al unor fapte care au dus direct sau indirect la moartea unui om a fost marit de la 10 la 15 ani. Asa ca, legal, se poate! Deocamdata insa, se pare ca Viviane Reding si alti inalti oficiali europeni au fost deja informati despre implicarea premierului Victor Ponta in moartea misterioasa a unuia dintre primii procurori anticoruptie din Romania. Ceea ce explica si aversiunea inversunata a acestora impotriva trecerii “pe bune” a Justitiei sub patronajul USL.

Ultimele stiri

  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Exit mobile version