Cauta

Bolnavii, prostiti pe fata de catre farmacisti!

Afacerile cu sanatatea vor fi intotdeauna profitabile, mai ales cand pe post de client este un popor cu speranta de viata din ce in ce mai mica si prea grabit ca sa mai aiba timp sa prospecteze piata. „National” prezinta o situatie incredibila: farmacistii fac preturile medicamentelor dupa bunul plac, unele pastile ajungand sa coste dublu intr-o farmacie, fata de o alta situata la doar cativa metri.

Cu toate ca se afla la o aruncatura de bat una de cealalta, farmaciile vand medicamentele la diferente mari de pret

Medicamentele eliberate fara prescriptie medicala sunt simple marfuri pentru farmacistii care vor doar sa scoata profit de pe urma suferintei semenilor. Reporterii „National” au  realizat ieri un mercurial al produselor farmaceutice la care apeleaza orice roman, la un moment dat, inainte de a ajunge la medicul de familie sau la un specialist. Comprimatele pentru inlaturarea migrenelor, pastilele pentru afectiunile digestive sau picaturile pentru nas – toate au preturi diferite, pe o raza de cativa metri.

Cu toate ca vand aceleasi produse, farmaciile isi stabilesc singure preturile si isi imbie clientii sustinand ca ale lor sunt cele mai mici. Ba, mai mult, inventeaza si carduri de fidelitate pe baza carora, in functie de punctele adunate, ofera, chipurile, reduceri substantiale. Dupa ce preturile au fost umflate chiar si de doua ori! Jurnalistii nostri au descoperit ca, desi se afla, paradoxal, la distanta de doar cativa metri una de alta, farmaciile practica adaosuri comerciale care difera ca de la cer la pamant.

Lile Farm

Astfel, pe Calea Rahovei din Capitala, la intersectia cu Calea Ferentari, exista trei farmacii: Belladonna, Lile Farm si Dona. O cutie de Paracetamol costa in una dintre ele 4 lei, in timp ce la cea de vizavi este 6 lei, iar in cea de-a treia…8 lei. Adica dublu! Banala aspirina (ce-i drept, de firma!) costa 20 de lei la Belladonna, la Lile Farm – 25 de lei, iar la Dona 27,4 lei. Pentru cei cu dare de mana, acelasi produs poate fi cumparat de la Centrofarm cu 28 de lei. Un flacon cu picaturi nazale pentru alergie si raceala costa la Belladonna 15 lei, la Lile Farm 18,2 lei, iar la o unitate Centrofarm din acelasi cartier…23 de lei!

Dona

Acelasi lucru l-au descoperit reporterii „National” si la Piata Unirii, unde, in cele trei farmacii situate una langa cealalta preturile difera considerabil, precum si in zona Dorobanti, unde chiriile uriase platite pentru spatiile comerciale se regasesc in preturile umflate la limita legii. Culmea, toate farmaciile vizitate ieri de jurnalistii nostri erau aproape pline, iar clientii cumparau medicamentele fara a se uita vreo clipa la pret. Fie din comoditate, fie din nestiinta, cei mai multi romani cumpara produse, in general, si medicamente, in cazul de fata, fara a compara preturile.

Un calcul simplu demonstreaza insa faptul ca, la achizitionarea mai multor produse dintr-un loc in care adaosul comercial este unul de bun simt, clientul poate face o economie considerabila, de cateva zeci de lei. Bani care pot fi cheltuiti in orice alt scop, decat cel de a umfla conturile farmacistilor. (Vom reveni).

Farmacia Belladonna

N Aspirin C – 20 de lei

N Vibrocil – 15 lei

N Nurofen– 14 lei

N Antinevralgic – 6,5 lei

Farmacia Lile Farm

N Aspirin C – 25 de lei

N Nurofen – 16,5 lei

N Vibrocil – 18,2 lei

Farmacia Dona

N Aspirin C – 27,4 lei

N Vibrocil – 23,4 lei

N Nurofen – 14,9 lei

N Antinevralgic – 8,4 lei

Farmacia Centrofarm

N Aspirin C – 28 de lei

N Vibrocil (picaturi nazale)- 23 de lei

N Antinevralgic – 8,5 lei

[poll id=”244″]

Ultimele stiri

  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Un incendiu care a izbucnit la Piaţa Rahova a blocat circulaţia în Bucureşti! A luat foc un magazin Economat (VIDEO)
  • Cutremur în România, în a doua zi de Paște. Ce magnitudine a avut seismul
  • Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în prima zi de Paşte! Au fost trimise mesaje RO-Alert (VIDEO)
  • Exit mobile version