Cauta

Angajatii Oltchim vor primi ajutoare sociale de la Guvern

Angajatii combinatului Oltchim Ramnicu Valcea vor primi ajutoare sociale din partea Guvernului Romaniei, acestea urmand a fi in cuantum de 1.400 de lei.

(foto: finantistii.ro)

Guvernul Romaniei a hotarat, miercuri, ca angajatii combinatului Oltchim Ramnicu Valcea sa primeasca ajutoare sociale de urgenta in cuantum de 1.400, sumele urmand a fi platite in doua transe, informeaza rtv.net.

Prin decizia luata miercuri, guvernantii doresc sa previna noi probleme sociale, de genul protestelor care au avut loc saptamana trecuta, in fata combinatului, perioada in care sute de angajati au iesit in strada cerand plata salariilor restante de doua luni, identificarea fondurilor necesare repornirii instalatiilor si platii datoriilor catre Electrica, precum si demisia liderului sindical Mihai Diculoiu.

Printre protestatari s-au numar si 15 angajati ai Oltchim care au intrat in greva foamei, actiunea lor luand sfarsit vineri.

Momentan Guvernul doreste privatizarea Oltchim Ramnicu Valcea, fapt pentru care a initiat procedurile de primire a ofertelor de preluare a combinatului.  Termenul de depune a ofertelor a fost insa prelungit pana joi, 20 septembrie.

Decizia oficialilor a fost luata dupa ce Dan Diaconescu, unul dintre cei doresc sa cumpere Oltchimul, a depus trei cereri catre Tribunalul Bucuresti. Totodata si reprezentantii Gazprom au cerut amanarea cu doua saptamani a depunerii de oferte, motivand ca in acest mod se va putea analiza impactul litigiilor aparute in ltimele zile privind combinatul.

Pentru preluarea Oltchim s-a mai inscris si o firma inregistrata in Germania, PCC SE.

Ulterior incheierii procesului de depunere a ofertelor de preluare, respectiv pe 22 sectembrie, oficialii romani vor informa boardul Fondul Monetar International (FMI) cu privire la inceperea negocierilor cu investitorii, privatizarea Oltchim reprezentand o preconditie pentru aprobarea celei de-a sasea evaluari a acordului cu FMI.

Ultimele stiri

  • O stradă din Cluj-Napoca a dispărut peste noapte! Trafic restricţionat din cauza unei alunecări de teren (FOTO)
  • Pericol cu peştele din magazine, înainte de Florii 2024! Ce au descoperit inspectorii sanitari
  • Tragedie pe şoselele din România. Doi tineri au murit la faţa locului!
  • Horoscop – sâmbătă, 27 aprilie 2024. Chiar şi în weekend, mai mulţi naitivi îşi doresc să se dezvolte pe plan profesional
  • Iliescu riscă închisoare pe viață. Cum a întâmpinat-o pe prima procuroare care se ocupă de dosarul mineriadei
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Erdogan îl amână pe Biden. Nu mai are loc întâlnirea de pe 9 mai
  • Traian Băsescu explică unde s-a produs întârzierea aderării la Schengen: „Eram intrați de 10 ani”
  • Gabriela Firea neagă acuzațiile cum că planurile urbanistice de sector din mandatul său ar fi fost ilegale: „Vorbe în vânt!”
  • PS4: Procedura de licitație pentru proiectarea și execuția liniei de metrou M4, tronsonul Gara de Nord- Gara Progresul, publică în SICAP
  • Exit mobile version