Cauta

ANAF se face sectorist

Agentia Nationala de Administratie Financiara ia in catare proprietarii care obtin venituri din chirii, pentru ca acestia declara in contracte „sume modice”, un fapt  devenit „fenomen”. Cum ? Reactivand „securistul blocului ” !

„In cazul chiriilor, primul pas este ca am pus la punct o campanie de informare si vrem sa pornim prin a a discuta cu administratorii de bloc, in blocurile mai mari, unde stim ca exista zone sensibile, sa informam proprietarii. Daca vrem conformare voluntara din partea proprietarilor care inchiriaza, primul pas este sa ii informam si sa stie la ce sa se astepte in caz ca nu declara. Pasul doi este sa mergem in control si sa ii sanctionam.(…) Noi nu putem spune ca nu controlam proprietarii, dar nu a fost un focus pentru noi. In momentul acesta, proprietarii care obtin venituri din chirii devin un focus pentru noi. Primul pas este campania de informare, pasul doi este de control.”, spune presedintele Fiscului, Dragos Doros.

Turnati aici!

Vorbe – ciorbe, bulibaseala totala ! Una la mana: informare,  informare, dar ce-o fi aia „discutia” cu administratorii de bloc ? Din anii 50, pana mai incoace, in 89, se dadea util un personaj,  cu fata de baiat bun la toate, de regula fost (sau activ) cadru militar si iarasi de regula, administrator. Tinea evidenta la tot: cine intra, cine iese, cine are corespodenta cu strainatatea sau primeste in apartament persoane necunoscute. Da, dle Doros, era chiar securistul blocului, turnatorul la „organe”, ala care „discuta” cu Securitatea ! In multe situatii, personajul traieste si acum si tot administrator este. Iar ANAF vrea sa-l reactiveze, nu ? Doi la mana :  pai, daca tot ii cauta de „sume modice” pe  proprietarii cu acte in regula, (care, dupa ce ca platesc 16 % impozit pe profit, mai dau inca 5,5 % contributie de sanatate la CASS),  de ce institutia condusa de Doros, care stie ca sunt „zone sensibile”,  are nevoie de informatori, daca tot „merge in control” ? Carevasazica, bate administratorul in usa proprietarului si-l intreaba „cat declari ca iei pe chirie, ca se anunta Fiscul mai pe seara ? Trei la mana : „sume modice” sau nu, tot bani care se duc la buget sunt, spre deosebire de suma zero pe care o ia ANAF de la cei care inchiriaza si nu declara !

Ultimele stiri

  • Mai multe cutremure de gradul 4, produse în România
  • Iohannis se întâlnește astă seară cu Joe Biden
  • Florin Piersic, transferat de la Cluj în Capitală
  • Europa, all-in pe război! România, piață de desfacere pentru vechiturile Vestului
  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Exit mobile version