Cauta

Amanare. Cand prezinta ministrul Toader raportul de evaluare a activitatii DNA

Seara trecuta, Laura Kovesi a iesit in conferinta, la sediul DNA, in care a anuntat ca nu demisioneaza

Mult-asteptatul anunt dinspre ministrul Justitiei, cu privire la situatia de la DNA, se amana cu o saptamana.

In sensul in care Tudorel Toader a iesit si a facut o scurta declaratia de presa, de mai putin de 10 minute, in care a anuntat, in prima faza, despre vizita intreprinsa in Japonia, pana ca premierul sa-l cheme rapid in tara, pe fondul „dezbaterilor din spatiul public”.

Apoi a pus accent pe o discutie avuta, pana sa preia portofoliul Justitiei, cu mai-marii PSD si ALDE. „Inainte de a accepta demnitatea de ministru al Justitiei am discutat cu liderii Coalitiei de guvernare. Am primit garantii de neimplicare a factorului politic in activitatea Ministerului, in deciziile pe caee le voi lua ca ministru al Justitiei, ceea ce s-a respectat, se respecta in prezent”, a tinut sa puncteze Toader.

Anuntand, la randul sau, ceea ce se aflase deja, si anume ca a stat de vorba cu premierul Dancila pana sa inceapa sedinta de joi a Executivului, ministrul Justitiei a dat detalii cu privire la dialogul avut cu sefa Guvernului – si anume a mentionat ca a fost o discutie „referitoare la evaluarea activitatii Ministerului Public, solicitandu-mi sa comunic public rezultatele evaluarii, indiferent care vor fi acestea„.

Ulterior, Tudorel Toader a explicat si ca saptamana viitoare va merge in Parlament. „Potrivit legii, voi prezenta in Camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfasurata la nivelul Ministerului Public, la nivelul DIICOT-ului, la nivelul DNA-ului. Prezentarea respectivului raport constituie o obligatie a ministrului Justitiei (…). Distinct de raportul pe care il voi prezenta in Parlament, saptamana urmatoare, in cursul zilei de joi, la o ora pe care o voi anunta in timp util, voi face o informare de presa in care voi prezenta continutul si concluziile raportului cu referire la activitatea DNA„, a subliniat ministrul, inainte de a se retrage din fata jurnalistilor, fara sa raspunda intrebarilor, in ideea ca a fost o declaratie de presa, si nu o conferinta.

Ultimele stiri

  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Exit mobile version