Cauta

Adio Jandarmerie! Schimbări șocante în Poliție

Un document intern, care a circulat prin birourile șefilor din MAI, a scos la iveală planurile incredibile de reorganizare din Ministerul Afacerilor Interne. Schimbarea explozivă care se pregătește este dispariția Jandarmeriei, care va fi, pur și simplu, înghițită de Poliția Națională.

Jandarmii îi vor învăța pe polițiști cum  să restabilească ordinea publică

Ministrul Vela a decis să desființeze instituția Jandarmeriei, pe care o va transforma într-o mică secție care se va ocupa de paza instituțiilor publice și de transportul de valori și se va afla în subordinea poliției. Desființarea are trei etape. Astfel, pe termen scurt, se vor organiza stagii de pregătire, instrucție și antrenament specific misiunilor de asigurare a ordinii publice, concomitent cu cele pentru restabilirea ordinii publice pentru efectivele de poliție care vor avea atribuții pe această linie. Totodată, se vor angrena, gradual, polițiștii la misiunile de restabilire a ordinii și liniștii publice ca forțe de sprijin, alături de efectivele de jandarmi. Pe termen mediu, vor fi definitivate stagiile de pregătire pe linia asigurării ordinii publice și restabilirii ordinii publice pentru polițiști, aceștia fiind angrenați treptat în astfel de misiuni, pe care le vor executa independent. În categoria măsurilor pe termen lung intră începerea procesului de comasare, prin care se preiau gradual misiunile de asigurare a ordinii publice și de restabilire a ordinii publice de la efectivele de jandarmi, iar jandarmii devin polițiști în condițiile stabilite de lege.

Patrule din trei sau mai mulți polițiști

Printre măsurile de reformă a MAI se numără și creșterea numărului de polițiști din patrule. ”Principiul formării patrulelor de poliție din doar doi polițiști este unul depășit de realitatea contemporană, când manifestarea și amploarea fenomenului infracțional a căpătat alte valențe. Se impune, asemeni modelului european, instituirea unui număr cât mai mare posibil și de patrule formate din 3 sau mai mulți polițiști.Totodată, este necesară constituirea cu ajutorul efectivelor de poliție din mediul urban a unor patrule cu specific de patrulare și intervenție care, în baza unui plan, să sprijine activitatea și misiunile polițiștilor din mediul rural”, se arată în documentul ”Reforma Ministerului Afacerilor Interne- examenul de capacitate al României”. Din reformă face parte și măsura revenirii la conceptul ”poliției de sector, care și-a dovedit în trecut eficiența în raport cu nevoile și specificul muncii de poliție”. ”Cunoașterea teritoriului, a persoanelor din zona de competență, a tuturor elementelor constitutive ale situației operative reprezintă cheia rezolvării unui număr mare de probleme ce se înregsitrează zilnic la subunitățile de poliție”, se mai precizează în documentul citat. De asemenea, potrivit acestuia, reînființarea Brigăzii de Asigurare a Ordinii și Liniștii Publice este considerată o necesitate impusă de elvoluția situației operative la nivel național, unde situația infracțională a căpătat noi valențe, atât prin manifestare, cât și prin maniera prin care acestea iau amploare. ”Identificarea tot mai frecventă a unor persoane sau grupuri violente care săvârșesc fapte de natură infracțională și contravențională, care abordează un comportament ostil și necooperant la contactul cu forțele de ordine ale poliției și care tulbură ordinea și liniștea publică în anumite zone din țară, impune analizarea de urgență a oportunității de înființare a unor noi structuri mobile de poliție la nivel regional și reînființarea Brigăzii de Asigurare a Ordinii și Liniștii Publice”, se mai arată în proiectul de reformă de la MAI.

Ultimele stiri

  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Accident grav pe DN2: șase persoane rănite/Trei mașini implicate în coliziune
  • Lumini și umbre
  • Șvaițer de Dobrogea
  • Inteligența artificială și generația copy paste
  • Africa ”vinde” Occidentul și ”cumpără” la pachet Rusia și China! (I)
  • Zona euro are nevoie de consumatori cheltuitori
  • Pe nesimțite, suntem deja în Al Treilea Război Mondial
  • Exit mobile version