Cauta

25 milioane de euro, predati politiei in 2014

Un cumul de 3,34 miliarde de yeni (25 milioane euro), bani pierduti in diferite circumstante, a fost incredintat politiei de catre cetateni onesti, anul trecut,  spre returnarea lor catre proprietari.

Un cumul de 3,34 miliarde de yeni (25 milioane euro), bani pierduti in diferite circumstante, a fost incredintat politiei de catre cetateni onesti, anul trecut, spre returnarea lor catre proprietari. Anuntul a fost facut de fortele de ordine japoneze care au tinut sa multumeasca cetatenilor pentru ”spirit civic”. Trei sferturi din aceasta suma a ajuns la proprietarii legitimi. In general, cand un japonez gaseste un portofel, se grabeste sa-l depuna la cea mai apropiata sectie de politie, care, de regula, identifica repede pagubitul. A existat cazul in care un japonez a predat politiei o geanta sport in care se aflau 18,44 milioane de yeni (136.500 euro). Legea japoneza precizeaza ca, daca un obiect gasit nu este reclamat in trei luni, persoana care l-a predat autoritatilor poate alege sa-l pastreze. Peste 300 milioane de yeni au ajuns, in 2014, la bugetul capitalei, cumul al sumelor pe care proprietarii nu le-au reclamat dupa pierdere sau cei ce le-au gasit au renuntat in favoarea municipalitatii.

Anuntul a fost facut de fortele de ordine japoneze care au tinut sa multumeasca cetatenilor pentru ”spirit civic”. Trei sferturi din aceasta suma a ajuns la proprietarii legitimi. In general, cand un japonez gaseste un portofel, se grabeste sa-l depuna la cea mai apropiata sectie de politie, care, de regula, identifica repede pagubitul. A existat cazul in care un japonez a predat politiei  o geanta sport in care se aflau 18,44 milioane de yeni (136.500 euro).  Legea japoneza precizeaza ca, daca un obiect gasit nu este reclamat in trei luni, persoana care l-a predat autoritatilor poate alege sa-l pastreze. Peste 300 milioane de yeni au ajuns,  in 2014, la bugetul capitalei, cumul al sumelor pe care proprietarii nu le-au reclamat dupa pierdere sau cei ce le-au gasit au renuntat in favoarea municipalitatii.

Ultimele stiri

  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Accident grav pe DN2: șase persoane rănite/Trei mașini implicate în coliziune
  • Lumini și umbre
  • Exit mobile version