Cauta

„Genocidul armean in Siria”, lucratura a lui Bashar al-Assad

Regimul lui Bashar al-Assad „croseteaza” diabolic tot felul de scenarii, sperand ca va atrage lumea crestina de partea sa. Ambasada Siriei la Bucuresti a organizat, miercuri, o manifestatie pentru a denunta „genocidul armean” pe care „rebelii” il executa asupra acestei minoritati.

Ambasadorul Siriei, in mijlocul sustinatorilor regimului

La manifestatie, cu ambasadorul in frunte

Daca n-ar fi purtat portretul lui Bashar al-Assad „intreg”, adica nerupt, nebatut cu picioarele, nestropit cu sange, bucurestenii, prea putin familiarizati cu steagurile, ar fi crezut ca este vorba de un alt protest al sirienilor din Romania fata de regimul criminal, care a ucis peste 200.000 de oameni si a dislocat noua milioane de cetateni. Din autobuzele ce treceau pe langă cei cativa sustinatori ai regimului stransi la Arcul de Triumf, oricum asa se vedeau lucrurile, oamenii exclamand: „Saracii! Ce soartă are si poporul asta cu un asemenea criminal la putere!”.

Bashar la Arcul de Triumf, Bucuresti

Excelenta Sa Wallid Othman, ambasadorul Siriei la Bucuresti, a fost in mijlocul evenimentului. Am auzit pe multi spunand ca a avut curaj sa iasa din siguranta zidurilor ambasadei. Nu sunt de acord. Nu-l paste nicio primejdie in Romania. Vorba aia: „In tara mea, cu partidul meu la putere…”. Cu relatiile sus-puse pe care le are, la varf si in servicii, cine, ce sa-i faca?! Si foarte bine. In Romania, fiecare are dreptul sa spuna ce vrea(!). De exemplu, la manifestatie, a fost denuntat „genocidul armean” din Siria.

Lacas crestin din Alep, ingrijit de Armata Siriana Libera

„Cartea crestina” nu este un atu

Genocidul armean este un subiect extrem de sensibil si inflamabil, de aceea, odata cu inaintarea frontului revolutionar in Latakia, Bashar s-a gandit ca e momentul sa aprinda „torta”. Si reprezentantii regimului au inceput sa bombardeze cu apeluri catre comunitatea internationala ca armenii sunt exterminati de catre rebeli. „Salvati armenii din Kesab!”. De salvat, de bombardamentul real executat de trupele lui Assad, i-a salvat Armata Siriana Libera (ASL). Care i-a scos din infern si i-a dus la granita cu Turcia, pe batrani ducandu-i chiar in brate. Sfiintia Sa Aram I, Patriarhul Marii Case de Cilicia, a insistat ca, ceea ce s-a intamplat in Kesab este o parte a conflictului general din Siria. „Armenii sunt parte integranta si inseparabila din societatea siriana”, a declarat Sfiintia Sa. „Crestinii, inclusiv armenii, musulmanii au trait de secole in buna intelegere si aceasta este principala trasatura a poporului sirian”.

Parintele iezuit Frans van der Lugt

A mai fost un „incident” care ar fi trebuit sa-i inflameze pe crestini impotriva rebelilor. Un barbat mascat a intrat peste preotul iezuit Frans van der Lugt, in casa lui din Bustan al-Diwan, Homs, l-a scos afara si l-a impuscat de doua ori in cap. Aceasta grozavie trebuia sa cada tot pe rebeli, insa  Catholic Herald scrie ca iezuitul, in varsta de 75 de ani, care refuzase sa paraseasca poporul sirian, desi i se oferise posibilitatea sa plece, a fost ucis „in ziua in care fortele guvernamentale au pornit o ofensiva, ucigand zeci de persoane”.

Vedeti pe www.national.ro Armata Siriana Libera care evacueaza armenii din Kesab

[youtube]ckdz6DV7-5g[/youtube]

Ultimele stiri

  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Curtea de Conturi Europeană spulberă fantezia zero emisii. Bateria costă cât o mașină normală
  • Accidentarea lui Mykolenko, avantaj pentru România
  • Exit mobile version