Cauta

Traian Băsescu, EVACUAT din casă! Încep necazurile după verdictul ÎCCJ

traian-basescu

Traian Băsescu, EVACUAT din casă! Încep necazurile după verdictul ÎCCJ

Fostul preşedinte al României are 60 de zile să elibereze vila RA-APPS în urma deciziei definitive prin care Curtea Supremă a stabilit că fostul președinte a colaborat cu Securitatea, a transmis regia printr-un comunicat trimis luni.

Traian Băsescu se află în acest moment la Bruxelles, unde se reface în urma unui infarct pe care l-ar fi suferit săptămâna trecută.

RA-APPS îl dă afară din casă

Potrivit Legii 406/2001, Traian Băsescu, în calitate de fost președinte al României, beneficiază de mai multe drepturi, cum ar fi pază SPP, mașină, șofer, vilă, indemnizație, iar în urma deciziei din 23 martie, Băsescu a rămas fără paza SPP și fără vila din Str. Gogol, nr. 2.

În aceste condiții, atat titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare.

În cazul în care părțile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabilă, respectiv dacă spațiul nu se eliberează la termenul de mai sus, competența de soluționare revine instanțelor judecătorești române, conform dispozițiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea”, se arată în comunicatul RA-APPS.

Cum a reacţionat Băsescu după decizia ÎCCJ?

Am luat notă de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul intregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a spus Traian Băsescu.

Decizia instanței vine după ce documentele depuse în instanţă de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) au arătat că Băsescu ar fi avut un ofiţer de legătură desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, şi că ar fi dat două note informative olografe, semnate cu numele de cod ”Petrov”.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version