AcasăPoliticaBăsescu încasează de la Administrația Prezidențială mai mulţi bani decât Iohannis. "Petrov"...

Băsescu încasează de la Administrația Prezidențială mai mulţi bani decât Iohannis. „Petrov” ar putea pierde aceste venituri

traian basescu

Traian Băsescu a fost colaborator al fostei Securități a decis, definitiv, Curtea Supremă. Cel care ar fi purtat numele de cod Petrov şi-ar putea pierde toate privilegiile de fost şef de stat, odată cu acest verdict.

Potrivit modificării făcute în 2021 la legea privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, o decizie definitivă de colaborare cu fosta Securitate atrage pierderea drepturilor acordate pentru restul vieții.

Băsescu, munţi de bani de la Administrația Prezidențială

Fostul președinte al României a beneficiat, după terminarea celor două mandate la Palatul Cotroceni, de o indemnizație lunară, plătită de Administrația Prezidențială, în cuantum de 75% din indemnizația pe care o încasează președintele în funcție al României, Klaus Iohannis, anunţă Antena 3.

Ultima declarație de avere completată, la data de 14 iunie 2021, de Traian Băsescu arată că acesta a încasat, în anul fiscal anterior depunerii acestui document, o indemnizație de la Administrația Prezidențială în cuantum de 202.176 de lei pe an.

Președintele Klaus Iohannis, care a completat, la rândul său, o declarație de avere în data de 6 iunie 2021, menționa că a încasat, în aceeași perioadă fiscală, o indemnizație de 178.391 de lei. Cu peste 36.000 de lei mai puțin decât Băsescu. Aceeași situație se regăsește și în anul fiscal anterior.

Ce drepturi ar pierde Băsescu, după decizia ÎCCJ:

  • folosinţă gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar;
  • o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu;
  • pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază, potrivit reglementărilor în vigoare.

Băsescu a primit până acum nu mai puțin de patru decizii de necolaborare cu fosta Securitate, documente emise de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

Astfel, potrivit site-ului CNSAS, Traian Băsescu a primit deciziile de necolaborare la următoarele date: 21 februarie 2002, 31 august 2004, 26 septembrie 2006 și 22 octombrie 2013.

author avatar
Andrei Ștefan
460 afisari

1 COMENTARIU

  1. CNSAS O INSTITUTIE DE JEGURI MINCINOASE SI ACEASTA GERMINA ANA NAGAT, O PRAMATIE DE SECURISTA, BLESTEMATA FIE EA SA ARDA CASA EI CU EA SI CU FAMILIA EI CU TOT. PUTOARE ORDINARA CARE A INCASAT UN CAMION DE BANI SI PENTRU CARE S-A DOVEDIT A FI DOAR O JEGOASA NENOROCITA. GERMENII OTRAVII ZAC IN EA…CE RUSINE DE OM! ALEGE-S-AR PRAFUL SI PULBEREA DE TOTI CEI CA GERMINA ANA NAGAT….AVEM EXEMPLUL COMPLET AL UNEI PUTORI SECURISTE ..LUP
    PUS PAZNIC LA OI…CNSAS O INSTITUTIE DE TOT KKKATUL…DACA MAI ERA NEVOIE SA NE CONVINGA IAR…GERMINA NAGAT ESTE LA BAZA A FOARTE MULTE MATRAPAZLACURI DIN CNSAS..NE FACEM SI NOI CA AVEM INSTITUTII…BOSCHETAREALA ..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger