Cauta

Liviu Dragnea iese din închisoare în 2021. Cum va fi posibil acest lucru

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea iese din închisoare în 2021. Cum va fi posibil acest lucru

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, ar putea părăsi închisoarea anul acesta, cel mai probabil prin luna iunie, spun specialiștii în procedură penală. Experții au vești bune și pentru fostul primar al Constanței Radu Mazăre, dar și pentru Alina Bica, fosta șefă DIICOT.

Fostul social-democrat îşi joacă încă o dată cartea la ICCJ, pe 12 ianuarie, scrie stiripesurse.ro. Sunt şanse foarte mari ca el să scape definitiv de închisoare, având în vedere şi problemele de sănătate pe care le are.

Fostul președinte al PSD și al Camerei Deputaților, condamnat pentru fapte de corupție, la trei ani ani și șase luni de închisoare ar putea ieși din închisoare chiar la mijlocul anului 2021.

Acesta a fost arestat pe 27 mai 2019 și, potrivit Legii de executare a pedepselor, trebuie să execute o perioadă de minim două treimi din pedeapsa fixată de judecători.

Un specialist a explicat că Dragnea are de executat 42 de luni de închisoare, din care trebuie să execute două treimi, adică 28 de luni de închisoare. Din această perioadă, lui Dragnea i se scade perioada în care a muncit în închisoare, care poate fi de maxim trei luni, în circumastanțele date.

„Așa se face că Liviu Nicolae Dragnea va putea depune cerere de liberare condițonată în luna iunie 2021. Dacă această cerere va fi admisă atunci, el va putea fi eliberat din închisoare”, a spus un specialist potrivit EVZ.

Cine ar mai putea scăpa de închisoare în 2021

Radu Mazăre este încă un nume greu care au putea scăpa de închisoare anul acesta. El s-ar putea întoarce în Madagascar, după ce Tribunalul de acolo a decis că a fost extrădat abuziv.

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, a folosit căile extraordinare de atac, prin urmare are mari șanse să iasă de după gratii, cred specialiștii.

Ea a făcut recurs în casaţie, s-a judecat, şi pe 13 ianuarie Alina Bica ar putea scăpa de pedeapsa de patru ani de închisoare pe care a primit-o pentru favorizarea făptuitorului, în speţă a lui Ovidiu Tender.

Și Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, are mari șanse să scape de pușcărie.

Ultimele stiri

  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • România, ţară exotică! Ce au început să cultive agricultorii noştri
  • Pompierii, în alertă! Incendiu la o magazie din Portul Constanţa. Focul se manifesta pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi
  • Breaking news: Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a murit în accidentul de elicopter! (VIDEO)
  • Poza Zilei
  • Horoscop 20 mai 2024 – Veți obține ceea ce doriți dacă vă folosiți seducția
  • Alege ce citești
  • Exit mobile version