Cauta

Cu Marcel Vela la MAI, România a ajuns raiul infractorilor

Odată cu debutul pandemiei de coronavirus, în România s-au dezlănțuit și clanurile mafiote. În București au început lupte de stradă între clanuri, chiar în fața ministerului de Interne, iar poliția condusă de Vela pare prinsă pe picior greșit.

Conform Laurei Ștefan, coordonatorul activităților anticorupție pentru Expert Forum, sunt zone în România în care ”puterea statală a fost mutată în mâna clanurilor de interlopi”, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără o ”complicitate” a instituțiilor statului, în principal poliția.  ”Nu e vorba numai de o instituție, ci de un lanț întreg”, iar încrengăturile dintre politic, poliție, procurori și afaceriști cu trecut infracțional fac ca soluția pentru combaterea fenomenului crimei organizate să fie complicată,   mai spune Laura Ștefan pentru Europa liberă.

Interlopii își bat joc de lege în fața polițiștilor

Structurile MAI aflate sub comanda lui Marcel Vela sunt călcate în picioare, uneori la propriu, de interlopi. Este incredibil cum la înmormântarea lui Emi Pian s-au strâns sute de persoane fără mască, fără a respecta vreo măsură de distanțare, iar poliția s-a făcut că nu vede.

Clanul Duduianu tocmai a dat o palmă Poliției Române în frunte cu Marcel Vela. Au arătat că legea se aplică doar unora, adevărații infractori sunt intangibili.

PR-ul nu funcționează în lupta cu infractorii

Din momentul în care a fost instalat la MAI, Marcel Vela s-a ocuptat doar de PR. L-a adus pe Traian Berbeceanu șef de cabinet tot din considerente de imagine. Unde este acum Berbeceanu când este nevoie de el în lupta cu clanurile ? Mai nou, Berbeceanu este membru PNL, nu se mai bate cu interlopii.

Într-o conferință de presă desfășurată la MAI, ministrul Vela îi anunță pe interlopi că: ”suntem cu ochii pe voi”. După declarația asta este greu să ne dăm seama dacă acum se apucă poliția română să fie atentă la clanurile mafiote sau este doar o atenționare prietenească a ministrului.

Situația criminalității este scăpată de sub control, iar acest lucru a început odată cu venirea lui Vela la MAI. Dacă în martie – aprilie părea o coincidență, acum lucrurile sunt clare.

 

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Exit mobile version