Cauta

Cartelul deveseliei

Istoria  coloniala  globala  se intinde  ca raia de la Estul pana in Vestul planetei,  si vitavercea. Se reaseaza state intregi, se reaseaza culturi  onorabile, se redeseneaza strazile si parcarile, se trece pe partea cealalta si se inventeaza tari de-a valma, cu iesire la mare si la soare. La noi, apele revin la matca deraiata de atatea defrisari si isi folosesc irigatorul pentru noi trasee prin ograzile bietilor gospodari, iar in aceeasi vreme se reoranduiesc ploile pentru o realitate mai rezonabila. Se exagereaza in general in minus, se iau suvite de pamant de flori pana la glet sau cernoziom, cum se numeste si se reorganizeaza vaste teritorii de frica. Oamenii, in primul rand oamenii, cum canta toate cartile sfinte ale umanismului, nu mai respecta regulile moralei si nu mai vor sa se imbunatateasca, ies in serie de larg consum. Astazi, oricine  poate fi orice, oriunde, ca nu are importanta, mecanismul universal  este interesat doar de gesturile protocolare si de simpozioane inutile.

Sa zicem bogdaproste ca nu mai suntem zona-tampon, ci am dobandit stadiul de semi-colonie, de zona de experimente, nu de tratat boalele, ebolile si emboliile noi si postmoderne, ci de tratat schizofrenia catindatilor la perceptie ! Ceea ce mai fuseseram, adeca zona de experimente. Nu vorbim despre dezaxatul nostru hipertiroidian, manechinul asta facut din oase de peste si vanturi, ci despre gubernatorii, alde Guber Natl, natiei, popositi in semiintunericul fixat deasupra usii noastre de privata. Vorgheam despre Deveselu,  in devalmasie,  ca de-acolo au si purces doua cartoafe : un violator natang si o depanatoare de ceva ingrijita de o famelie de doftori. „Wow”, ar fi remarcat automotostivuitorita. Frumos gestul fameliei, dar astia nu aveau si altceva de facut prin dispensarul lor ? Sau suntem din nou cavaleri ospitalieri rudimentari si respectuosi din teama ? Stati ca nu s-a copt coarna si goarna la unitate, sa vedeti ce de mai ies unii dopati si indopati cu toate cele si cu arme din dotare. Cum fac pe la ei, ca nu e saptamana sa nu traga de nebuni in tinte umane ! Macar sa aduca si militie melitara sa-i mai adune din carciumi si tractiruri.

Trecem apoi la emisiile televizate ce au fost mereu prilej de captare a neatentiei si de legitimare a non-existentei. Persoanele publice au umplut locurile respective fiind simpli actanti ai unei scenete scrise dinainte. Ca despre telefitosi si telefitoase nu mai zicem nemica. Rages Troglodan, acest sezon mort al televiziei de pretutindeni si dintotdeauna, s-a zbarlit la o tema aflata mult peste putirinta lui de idiot al satului cu gumari galbeni : legea atractivitptii culutrale unde l-a invitarisit pe alde Patachinevici, care a emis niste prapastii involburate, inclusiv asta cu profunda Romanie, chestie pe care stuchea acum ceva anisori. N-am crezut, cateva minute astea pe care le-am pierdut cu el ca baietul ista are atat de putina minte. Pacat, ca parea bine imbracat. Auzi dumneata, ca Eminescu e intraductibil ! Fireste, depanda cine il traduce. Si Dante poate sa sune prost daca e tradus de gugumanul asta, care nu stie italiana. La profesori de scoala generala si la sfertodocti de ocazie prinde naufragiatul asta, trebuie sa fim concesivi.

Vine legea fumaritului, a fumatului de fapt. Ca fost fumator zic ca nu e rau sa nu ne mai afume altii, destul cu fumurile noastre ! Dar fa-le, frate, si lor un loc acolo, o locatie cum se spune acusica pe radicale ! Eu le-as propune sa-si faca partid. Credeti ca ar avea vreo sansa ? Cate prostii de-astea incropite care te momesc sa-ti puna capastrul alegerii au aparut in vremea din urma, ce mai conteaza inca unul !?

Asa e si realitatea noastra, abrupta, vulgara, deformata, vanata,  costeliva, bleojdita.  Cu alde Cioclos si cu madama Perjoiu. De  dupa jos, dupa  linoleumul ala soios si desfatat cu mucegai. Dar rea,  prost crescuta, de foarte proasta calitate si pusa pe agoniseala  analfabeta. Ca gruparea asta, Monaco de Monaco, nu de Baviera, bisnitari, chelneri, taxatori, gunoieri, vanzatori de varza murata. Dupa chipul si infatisarea tovarasilor de drumeag ai homunculului mongoloid de la „Muflatar”, podgoria cu cel mai dulceag de prost vin alb, un fel de scrobeala lipsita de caracter. Cum e turcul si anturajul, ba chiar famelionul intamplator intocmit. Fereasca Dumnezeu!

Ultimele stiri

  • Scene înspăimântătoare în SUA. Patru poliţişti ucişi şi alţi patru răniţi, într-un schimb de focuri – VIDEO
  • VIDEO cu momentul arestării. Cum a reacționat Prințul Paul de România când l-au săltat polițiștii
  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • Exit mobile version