Cauta

Succes, domnule Burleanu! Joi, cand veti elibera biroul

   Nu de ieri, de zeci de ani, nu doar la noi, ci in toata lumea, presa umbla cu o lozinca: „L-am criticat pe cutare, dar daca va face o fapta buna, il vom lauda.” Vrajeala, nimeni nu se tine de cuvant!

Uite ca Dragnea (mai trebuie sa amintesc ca nu l-am scos niciodata din „individul amfibiu si vascos”?) a facut o fapta buna. A zis: „ca microbist, n-am cum sa sustin actuala conducere a FRF.” Si pe urma l-a laudat pe Lupescu. Gresesc, fapta nu e buna, e foarte buna, pentru ca un mesaj al unui lider politic e preferabil catuselor de acum patru ani. Dupa seismul anticipat de multi si datat 4 martie 2014 („opt puscariasi asteapta un Nas”, „aceste condamnari fac cat zece calificari”), votantii s-au dus la urne, pe 5 martie, simtind in spate, pe cefele nadusite, o respiratie rece si infricosatoare ca „o noapte la haules” sau „in arest la minus doi, pe tubulatura”.

Sper ca organele statului sa fie vigilente ca intotdeauna si sa aiba oameni disponibili miercuri seara, cand se va desfasura banchetul oficial la un hotel unde vor fi cazati invitatii din provincie. N-ar fi logice niste masuri de securitate, inclusiv pe holuri, la ora „cand se duce luna la plimbare si se intoarce votantul din carciumioare”? Am adresat doar o intrebare. Eu garantez pentru integritatea angajatilor FRF si a presedintilor de club din Romania, dar mi-a povestit un nebun ca s-a inventat (in strainatate, nu la noi) plicul cu picioare pliabile, in care intra o mie de euro. Repet, povestesc o chestie din strainatate, n-are legatura cu patria noastra. Plicul asta cica e al dracu’. In strainatate, nu la noi. Isi inghite picioarele in fata unei usi si se baga pe dedesubt, prin fanta dintre lemn si gresie, exact pe acolo pe unde se strecoara si curentul. In strainatate, nu la noi. Si mai are o calitate plicul asta. In strainatate, nu la noi. Se inmulteste rapid, isi gaseste iute cate 20 de urmasi care se furiseaza pe sub tot atatea usi. In strainatate, nu la noi. E atat de pervers incat, uneori, se insinueaza si sub pernele oamenilor sau printre foile cu materiale ce trebuie lecturate urgent. In strainatate, nu la noi.

Nu voi incheia inainte de a ura actualei conduceri a FRF mult succes! Dar nu miercuri, ci joi, cand domnii priceputi la orice, mai putin la fotbal si administratie, vor avea onoarea de a-si strange lucrurile si vor pleca definitiv din institutie. Sunt curios ce relatii va intretine de joi incolo domnul Burleanu cu un anume Bogdan Ionut Popescu, mare sefulache de contracte prin FRF. Cred ca dumnealor vor avea de dat niste explicatii. Functia acestui Popescu poarta alta titulatura, dar cuvintele – abtibild sper sa capete, in fotbal, soarta pe care au avut-o barbile mujicilor pe vremea lui Petru cel Mare. Da, Petru cel Mare le-a ordonat mujicilor sa-si taie barbile. Stiu ca asta nu se va intampla si ca vom ramane sclavi ai romglezei cel putin atata vreme cat ne-am prostit in franceza, dar e mai bine sa fii idealist si chiar deplasat decat mimetic.

Ca sa dovedesc ca nu am nimic cu domnul Burleanu, va asigur ca, dupa ce va pleca din FRF, nu o sa mai scriu despre el. Voi uita si ca m-a dat in judecata. Eu chiar nu sunt ranchiunos. Si ma distreaza presa noastra de oportunisti. In fiecare zi, ma intreaba cate un ziarist: „dar pe mine de ce nu m-a dat in judecata, ca si eu l-am criticat?” In afara de Ioanitoaia (in ultimii doi ani, cand l-a asediat pe Burleanu), n-am vazut vreun luptator. Si mi-e greata de cei care au facut bataturi, in 2014, de cat l-au aplaudat pe domnul Burleanu, iar acum pretind ca basicile din palme provin de la scrisul corosiv. „Putini am fost, multi am ramas”

Ultimele stiri

  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Curtea de Conturi Europeană spulberă fantezia zero emisii. Bateria costă cât o mașină normală
  • Accidentarea lui Mykolenko, avantaj pentru România
  • Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari, înainte de Paște. „Suntem în grafic”
  • Plângere penală la DNA, împotriva lui Nicușor Dan. Cine a depus sesizarea
  • Exit mobile version