Cauta

Romanii se entuziasmeaza si uita repede

Traian Basescu a patronat cel mai corupt si cel mai declarat anticorupt regim politic din istoria moderna (de la Carol I) a Romaniei. Dar impreuna cu Monica Macovei, Basescu a dat pinteni DNA. Acest DNA face si lucruri extraordinare — nu exagerez. Primarii si baietii de la firmele de asfaltari ar trebui intai batuti si pe urma arestati. Ministrii si consilierii lor ar merita un tratament si mai dur. In Franta, de pilda, consilierii ministrilor sunt atat de competenti in domeniile lor, incat un ministru, dupa ce primeste de la consilier documentatia pe o tema,   merge pana la moarte pe mana consilierului. La noi, consilierii sunt rude si carausi de genti cu bani.

Scriam, la inceput, ca Monica Macovei a generat DNA de azi. Ea chiar nu poate fi acuzata de coruptie. Dar i-a luat cam mult, peste 10 ani, pana sa-si dea seama ca este singura persoana curata dintr-un partid (PDL) dalmatian. Dumneaei nu s-a intrebat din ce bani i s-au facut bannerele si PR-ul? Acum, are partidul ei, M10, „cu nume de bloc”, cum a spus scriitorul Nicolae Iliescu, dar nu prea stim ce administratori au scarile de bloc. Identificandu-se cu DNA, M10 poate castiga alegerile din 2016. E o problema, insa. Daca Inspectia judiciara se va intari precum DNA, peste trei-patru luni s-ar putea sa avem imense surprize, legate de anumiti procurori si judecatori. Parlamentarii, insa, au ce li se cuvine. Multi dintre ei se pretind mari juristi, dar au votat, in noul Cod Penal, infractiunea „complicitate tacita la tentativa de trafic de influenta”. Cu alte cuvinte, se incadreaza toti.

Ar mai fi ceva. Poporul. Romanii se entuziasmeaza si uita repede. Pe urma, se consoleaza cu expresia „politica e o curva”. Exista o curva mai mare decat politica. Istoria. A fost intoarsa pe toate partile, iar poporul a pierdut intotdeauna. Vin cu un exemplu. In ’90, Petre Roman a zis, printre alte prostii, ca industria Romaniei e un morman de fiare vechi. In ciuda acestei elucubratii, muncitorii de pe marile platforme industriale au votat masiv FSN-ul lui Petre Roman. Azi, fabricile nu mai sunt, muncitorii si-au pierdut slujbele, iar Petre Roman e mare liberal.

Ultimele stiri

  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Exit mobile version