Cauta

Legea antifumat va rafina talentul de turnator al romanului

Nu mai am voie sa fumez in locurile publice, asa ca mi-am comandat pe net pisica si bicicleta, ca sa fiu si eu in trend. Dar nu ma voi opri aici. Alinierea presupune initiativa.

Am inteles ca eu si Biserica Ortodoxa suntem de vina fiindca a ars clubul de rockereala. Atunci sa plateasca si Biserica Ortodoxa, daca nu mai fumez eu. Decrestinatilor nostimi de pe Facebook si de la Bruxelles, dormiti in papuci? Vedeti ca in Bisericile noastre inca se mai aprind lumanari. Batranele se roaga cu lumanarile in maini si au acasa calendare cu Arsenie Boca. Vaaaai, ce rusine, cat obscurantism! Ia sa-si puna urgent pensionarele anacronice postere cu Iron Maiden (scuze, dar nu stiu trupe de azi!) pe pereti si sa bage fise de 50 de eurocenti la Biserica, asteptand sa se aprinda un beculet, ca in Catedralele Catolice. Lumanarea din UE e un beculet! Bunicutelor, adaptati-va! Ce-s chestiile astea — Slujba de la Biserica si Sfanta Masa de duminica? Nttttt! Incepand de duminica viitoare, va urcati reumatismul si bolile cardiovasculare pe biciclete si pedalati spre miting, unde trebuie sa strigati „vrem refugiati, vrem refugiati si casatorii doar intre barbati!”.

M-am dus prea departe? Le-am amestecat cum mi-a convenit mie? Nasol! Asa am invatat de pe Facebook! Oricum, pana cand se va incalzi vremea, eu nu mai calc prin localuri. De ce as face-o? Ca sa sufar pe banii mei — „ah, ce-as mai fuma o tigara!”? In Occident m-am supus intotdeauna regulilor. Am iesit din restaurante si am fumat afara, iarna, pana am inghetat. In Romania, nu ma supun. Va marturisesc si de ce. Voi fi foarte sincer si pentru asta ar trebui sa ma apreciati, inainte de a ma injura. Ca multi dintre dumneavoastra, am ramas aici stiind ca ma voi descurca eu, cumva, in orice situatie. Observ ca nu ma mai descurc. Foarte bine. Dar nici nu voi scoate vreun ban din buzunar acolo unde sunt discriminat. Adica in carciumi.

Se va mai petrece un fenomen incantator! Romanii isi vor rafina talentele de sifonari. „Aloooo, 112? Un nenorocit fumeaza pe blat, ca in veceul din liceu! Aceasta faradelege are loc la carciuma X, de pe strada Y!”. Nefumatorii frumosi si liberi ii vor depasi pe turnatorii vechii Securitati.

Ultimele stiri

  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Curtea de Conturi Europeană spulberă fantezia zero emisii. Bateria costă cât o mașină normală
  • Accidentarea lui Mykolenko, avantaj pentru România
  • Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari, înainte de Paște. „Suntem în grafic”
  • Plângere penală la DNA, împotriva lui Nicușor Dan. Cine a depus sesizarea
  • Exit mobile version