Cauta

Ghid pentru admirabila Diaspora

La cate lectii am primit de la admirabila Diaspora, intorc si eu, cu sfiala, cateva sfaturi.

1. In primul rand e vorba despre Emigratie, nicidecum despre Diaspora. Sa admitem, insa, ca la 3.500.000 cati sunteti, reprezentati deja un popor. N-ati vrea ca presedintele Diaspora sa fie Monica Macovei? E o fata draguta, danseaza la emisiuni, bea bere pe terase cu barbosii, se pozeaza cu motocicleta si a creat un Stat de Drept care nu se impiedica de dovezi.

2. Dumneavoastra sunteti refugiati pe criterii economice, nicidecum politice! Azilul politic, care includea anticomunismul si dezradacinarea dureroasa, exista inainte de ’89. Azi, iti iei buletinul, iti faci geamantanul si maine esti in Italia. Daca n-ai gasit de munca sau ti-e dor de sarmale, te intorci dupa doua saptamani, sase luni, cand iti vine. Singurii azilanti pe criterii politice de dupa ’89 sunt in numar de cateva sute, batuti la mineriade din ordinul lui Iliescu.

3. V-ati luat tara inapoi! Felicitari! Va asteptam sa investiti! Aveti si un mare avantaj. Daca va umfla Statul de Drept, nu trebuie sa mai cheltuiti mii de euro pentru a va apara in instanta, fiindca avocatii nu mai au nicio putere in Romania.

4. Va spetiti afara cel putin de doua ori mai mult decat noi, pentru ca va intretineti si rudele ramase acasa si pentru asta va respect sincer si imens. Datorita dumneavoastra ajung miliarde de euro, anual, in Romania. Nu la PIB, ci pentru consum, dar e bine, oricum. Fiti, insa, atenti sa nu deveniti persoane publice, ca o sa patiti ca Victor Becali. Fratele lui i-a trimis, tot din strainatate, o suma in cont. Victor a luat banii (cine nu i-ar fi luat?) si un bonus de 4 ani si 8 luni cu executare. Ce noroc pe mamele si copiii vostri! Nu apar la televizor.

5. Terminati cu idiotenia numita comunism! Pesedistii sunt hoti, adica opusi comunismului! Singurul comunist in viata e Iliescu. In anii ’90, dinozaurul a reprezentat o frana pentru tara, dar cei crescuti la umbra lui s-au imbogatit. Repet, hoti, nu comunisti! Si daca abordam tema ca la manual, veti intelege ca noi l-am pacalit si pe Lenin. El definea comunismul ca puterea Sovietelor (in cazul nostru, PCR), electrificare si colectivizare. Ticalosul Vladimir Ilici n-a adaugat si represiunea. Colectivizarea nu s-a terminat in 1962, deoarece au ramas sute de sate de deal si de munte fara CAP. Electrificare in proportie de 100% n-avem nici azi. Dar avem paraziti mai performanti in telefoane.

Ultimele stiri

  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Exit mobile version