Cauta

„Memorialul Durerii” si adevaratii eroi ai Romaniei

TVR n-a produs  doar lipitori bugetofage ca Margarina Almasan, Vlad Enachescu si mironosita care da lectii de moralitate si s-a maritat cu un maseur turc.

Sambata, am vazut (inca) un episod impresionant din „Memorialul Durerii”. Povestea lui Valentin Motorga. Prietenul meu Valentin Motorga este videojurnalist la TVR si reprezinta cea mai sloboda voce dintr-un areal inchis. Valentin Motorga a fost ranit la Revolutie. Sapte gloante au bagat in el niste ticalosi, niste bezmetici sau ce dracu’ or fi fost. Tatal lui Motorga a fost si el ranit la Revolutie. Mama lui Motorga a murit la Revolutie. Impuscata. Iar Motorga si-a spus istoria. Barbateste. Era ca o baricada vie. Vorbea cu emotie si revolta stapanite. Fara lacrimi, desi fluviile sarate ale dorului ii inunda viata de 26 de ani. In aceste zile, TVR difuzeaza niste tocsoaie in care bugetofagii se smiorcaie ca au dat faliment. Mai bine l-ar promova pe Motorga! Si pe post, si in consiliul de administratie, pentru a legitima o institutie fara credibilitate.

In emisiune a fost si Grigore Cartianu. Asa cum am stiut sa-l injur cand s-a dovedit neodogmatic si macoveist, asa trebuie sa-l laud acum. In 2007, Cartianu i-a gasit pe asasinii mamei lui Motorga. Cu nume, prenume si grade. N-au platit, normal ca n-au platit.

Cateva cuvinte si despre „Memorialul Durerii”. Doamna Lucia Hossu-Longin realizeaza singura emisiune in care se mai aminteste despre Rezistenta din Munti, despre adevaratii haiduci ai Romaniei, despre „tinerii frumosi si liberi”, autenticii „tineri frumosi si liberi”, care n-au nici o legatura cu panaramezii de pe facebook. Din punctul meu de vedere, Rezistenta din Munti este Everestul anticomunismului. „Solidaritatea”  lui Walesa, Budapesta ’56, „Revolutia de Catifea” de la Praga sunt pistoale cu apa in comparatie cu Rezistenta din Munti. Faptele tuturor eroilor antisovietici, de la Elisabeta Rizea la Tudor Greceanu, de la Ogoranu la Coposu,  au fost descoperite si mediatizate de „Memorial”. Acestea sunt legendele noastre, nu naparlitii despre care am invatat la istorie. Tinand, insa, cont de mimetismul bruxellez in care traim, nu m-ar mira ca „Memorialul Durerii” sa fie interzis. De ce? Pentru ca multi dintre bruxellezii de azi sunt fiii kominternistilor de ieri.

Ultimele stiri

  • Cristian Popescu Piedone i-a retezat orice speranţă lui Ciolacu privind retragerea din cursa pentru Primăria Generală: „Se bat cap în cap”
  • Mega 2024, în România. Von der Leyen, contestată la Bucureşti!
  • Tragedie în ziua de Florii 2024, la Mamaia: un bărbat de 50 de ani s-a înecat în mare!
  • Scriitorul Nicolae Iliescu va fi înmormântat marți, la Cimitirul Străulești 2
  • Telefonul tău te ascultă în timp ce vorbeşti cu apropiaţii, iar informaţiile ajung în online. Iată cum dezactivezi „funcţia-spion”!
  • Afacerile care pun, de azi, lacătul pe uşă. Legea intră în vigoare!
  • FCSB este noua campioană a României
  • Horoscop de Florii – duminică, 28 aprilie 2024. Nativii caută să se liniştească, dar vor întâmpina probleme
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Drogul „neobișnuit de puternic” care a băgat Anglia în alertă. Un om a murit, iar alți opt sunt la spital
  • Exit mobile version