Cauta

Cronica unor crime anunțate cu ipocrizie

 Nici o zi fără vreo greșeală medicală, accidente cu morți pe șosele sau tineri criminali bogați în like-uri pe rețelele de socializare. Nici o zi fără o știre care conduce la „aristocrațiile” locale, care schimbă „pairi” la București.  Manipulatorii, creatori de conținut de spălat creiere, fără taxe la ANAF, dar cu mașini de bombardieri, fanii drogați de vise de îmbogățire rapidă fără efort, magistrații în grevă pentru că nu vor să renunțe la privilegii, toți sunt expresia impotenței unui stat pentru care ipocrizia a devenit drogul electoral. Paradoxul constă în faptul că acești impotenți procreează la greu o societate în derivă. Demisii de onoare? Care onoare?

 Săptămâna trecută, am avut parte de felurite indignări ale autorităților și politicienilor, privind crimele „anunțate” de politicile ultimilor ani în materie de luptă anti drog. Legile trebuie înăsprite, să nu permitem să mai aibă carnet de șofer cei care se droghează. Cei care consumă alcool pot. Crimele din Alba au fost comise de un puști beat mort. Ca și cum politicienii „beți” și de putere și de neaoșa palincă au uitat că au accidentat pietoni și apoi scăpat de închisoare. Nici alcoolul nici drogurile nu ucid cum o face ipocrizia șefilor politici  ai autorităților, care aplică dubla măsură în exercitarea atribuțiilor.

Nu-i ipocrizie să acuzi pe unul de camătă, când băncile, un fel de cămătari legitimați democratic, fac în România  profituri uriașe  ( din diferența dintre dobânda la depozite și cea de la împrumuturi) pe care Guvernul, Parlamentul  și BNR se feresc să le ia la purecat. Iar IFN-urile, niște cămătari tolerați ca GPL-iștii fără autorizație de funcționare spoliază românii de prea multe case proprietate personală sau le distrug pur și simplu în niște explozii de iresponsabilitate. Cu legea în mână. Pentru că legile pritocite în Parlamentul nației sunt găurite special pentru ca cei care știu sa facă bani din prostie să devină bogați și puternici.

Dragi ipocriți, un elev la un liceu din București știe clar de unde să își cumpere iluzia de putere (drogurile) pe care și-o permite și voi purtătorii de jobene pentru ținut în frâu prea mulții neuroni activi nu știți? Sunteți proști sau ipocriți? Ipocrizia ucide înainte de a ucide corupția. Care se hrănește din ipocrizie.

Nu putem legaliza prostituția ca să protejăm femeile cu acel singur mijloc de existență în localitățile unde este secetă de locuri de muncă, pentru că reducem investițiile, dar suntem niște ipocriți credincioși care tolerează abuzurile de tot felul asupra femeilor. Femeile traficate  în parcările prin care trec roșii bulgărești made in Turcia, fără taxe vamale, trebuie să aibă protecție față de peștii care aduc voturi. Ipocriții fără caracter au grijă să protejeze comercianții de carne vie care din 4 în 4 ani aduc voturi.

Nu putem legaliza canabisul la prețuri decente, cu control medical și baze de date, în timp ce în băile confort 3 din București înflorește industria drogurilor sintetice pentru copiii fără viitor ai României, care studiază toate prostiile promovate de corifeii lumii noi, fără să înțeleagă de ce să nu aprindă o țigară lângă pompa de benzină. E mai importantă educația sexuală decât chimia.

Niște ipocriți cu studii dubioase, sub conducerea unor profesori care aruncă universitățile românești în fosele academice, fac legi pe care autorități cu studii la fel de dubioase le aplică precum la barbut. România funcționează încă, pentru că la baza piramidei, în toate instituțiile statului, în școli, spitale, secții de poliție, tribunale, mai sunt încă oameni care au primit în familie educația  pentru responsabilitate și morală. De fond și nu de formă. Sunt tot mai puțini. Atunci când „aristocrația” creată de democrația originală (formele fără fond importate) îi va alunga pe toți, România se va îneca în haos și ipocrizie. Democratic. Și în România se va muri la fel. Democratic.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Campania electorală, între isterie și profesionalism
  • Au votat Legea offshore pentru eoliene și acum cer protecția ecosistemului marin
  • Prețul petrolului, la cheremul bancherilor centrali?
  • Libertatea de exprimare, noua afacere a lui Elon Musk?
  • Românii, obligați de UE să ia credite ipotecare pentru reabilitarea energetică a locuințelor
  • FCSB a luat titlul, performanța mai așteaptă
  • România, ţara pensiilor speciale. Cine sunt românii care beneficiază de aceste legi „cu dedicaţie”
  • Sudul Global, noul front al competiției geoeconomice dintre China și UE
  • Mașini mai puternice – mai multe accidente. Dacia face excepție de la regulă
  • Exit mobile version