Cauta

Credință sau duplicitate, cu puternic impact emoțional

Duminica trecută, milioane de creștini au sărbătorit învierea Fiului Domnului. Catolici, protestanți și alte rituri creștine. Alte milioane, mai puține, se pregătesc să facă același lucru în duminica ce vine. Dacă am întreba vreo AI acum, cine are dreptate, care ar fi răspunsul? Pentru că lumea creștină este divizată așa cum era imperiul roman la final, între Apus și Răsărit. Și după principiul Divide et Impera, credința creștină are de suferit. Anul 2024 va fi emblematic pentru dimensiunea faliei. Mai mult de o lună între celebrarea celor două învieri ale aceluiași Mesia.  Cum este să vină Lumina mai repede la Apus decât la Răsărit. Dincolo de fusul orar, decalat în ore. Ce să înțeleagă tinerii conectați la „știința” momentului din aceste bâlbâieli ale interpretării miracolului Învierii pentru salvarea spiritului omenirii? De ce Crăciunul, nașterea Domnului, este în aceeași zi și Paștele, miracolul Învierii, mult mai relevant pentru spiritul creștin, nu? Pentru că niște interese politice sau economice o cer ?

Dincolo de răfuieli telurice, celebrarea Învierii Fiului trimis de Tatăl nostru  pentru a salva lumea de întuneric ar trebui să fie în aceeași zi pentru toți creștinii.  Avem nevoie de unitate. Este nevoie ca mai marii învățați să se așeze la masă și să decidă  care este mesajul unitar pentru viitor. Pentru că cei tineri au nevoie de argumente, nu de dogme. Dincolo de calendare și tipare, cei în căutarea drumului drept au nevoie de argumente traduse în limbajul vremurilor pe care le trăim. De ce așa și nu altfel? De ce acum și nu mâine? În limbajul lor, nu al unei structuri de inițiați. Nu toți putem înota împotriva curentului. Mulți dintre noi avem nevoie de o baliză conectată la punctul de imersiune. Fac asta bisericile creștine? Faptul că sunt divizate demonstrează că undeva șarpele nu doarme.  Paștele creștin, în mod natural, este legat de Pesah. Pentru că drumul lui Isus, evreul care ne-a adus Lumina prin sacrificiul Său a fost în perioada Pesahului. Deci Paștele creștinilor trebuie sa fie după încheierea Pesahului. Așa trebuie sa fie păzită trecerea de la Vechiul Testament la Noul Testament. Apropierea lumii de Creatorul său prin lumină și iubire. Trebuie să fim împreună de Paște. Dar după voia Domnului și nu a omului rătăcitor în deșertăciune.

Să vă fie casa curată, să primească Lumina Învierii. Niciodată nu este prea târziu să faci ceea ce părintele tău așteaptă de la tine. Când a hotărât El . Asta dacă ești creștin în fond și nu în formă. Restul este politică și economie.

 

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • VIDEO. Un autobuz cu pasageri a căzut într-un râu, în Sankt Petersburg. Bilanțul victimelor/Imagini de la fața locului
  • Șeful ELCEN a ieșit cu cifre: „Datoria Termoenergetica la ELCEN este de un miliard de lei”
  • Rareș Bogdan, despre situația PNL: „Astăzi, niciun sondaj nu ne mai coboară sub 25%”
  • Mihai Albu, diagnosticat cu cancer. Designerul a fost operat/Primul mesaj al fostei soții, Iulia Albu: „Este o luptă grea în care…”
  • Incident grav! Doi polițiști, împuşcaţi într-o secție de poliție din Paris – VIDEO
  • Trucul prin care românii pot să ajungă să păcălească automatele sistemului de reciclare și să ia bani şi pe sticle care nu sunt în program
  • UPDATE. Informații noi despre starea lui Florin Piersic/„Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore”
  • Noi vești despre starea actorului Florin Piersic. Ministrul Sănătății: „Lucrul ăsta contează foarte mult”
  • Poza Zilei
  • Exit mobile version