Cauta

Contraofensiva de toamnă. Formele împotriva fondului

Toamna se numără bobocii, dar după cum arată Google maps și harta contraofensivelor politic corecte, se numără si „succesurile” curcilor la uitat în lemne. Sucombă inflația, cresc prețurile, hai la școală care școală, uite pensia nu e pensia, uite drona nu e drona.  Totul pentru sustenabilitatea amatorismului și imposturii. Cu costuri pentru fraieri și profit pentru tupeiști.

Pe lângă știri despre polițiști puși pe căpătuieli prin metode mai puțin ortodoxe și câteva accidente rutiere care nu mai sunt din categoria breaking news, în weekend s-a desfășurat la mormântul lui Avram Iancu, concursul „Cine este mai patriot?”

La Țebea, Cațavencii si Pristandalele din politică s-au dat de ceasul morții să ne arate cât de mult îi interesează independența națiunii eșuate din cauza celorlalți. Odată la 4 ani , când vin alegerile îi auzim cum răcnesc cuvinte de iubire de nație  într-o șușanea de bâlci. Într-o mimare de luptă, cum nu mai vezi decât  în mahalale sordide ale orașelor  sud-americane. Noroc că nu ține mult. Până pun mâna pe putere și bani în vreo alianță pentru liniștea nației. Cel mai tare mă amuză cum de la brâu în sus poartă costum popular dar în picioare în loc de opinci niște papuci populari în magazinele cu prețuri de 4 cifre.

Începerea noului an școlar în contextul noii legi a Educației pentru sustenabilitatea eșecului educațional este marcată de aceleași tirade ale unor Cațavenci și Pristandale, cu studii  și „doftorate” incerte. Școlile nu prea au autorizații de funcționare ISU dar se studiază istoria comunismului și încep testări la consumul de droguri. Ce facem după ce depistăm copiii. Îi trimitem în pușcării supraaglomerate cu polițiști plătiți prost? Mai vrem să cheltuim mai mulți bani (pe care nu îi avem) pe campanii de conștientizare împotriva consumului de droguri. Derulate de aceiași „specialiști” în tăiat frunze la câini.

Cațavencii și Pristandalele din Olimpul geopolitic și-au rupt hainele de pe ei de grija omenirii și democrației și la pomposul G20. Și la Inițiativa celor 3 Mări. Nici o decizie, dar îndemnuri la unitate. Care nu există, dar dacă vorbim despre ea poate se activează.  Au cheltuit bani mulți să se întâlnească ca să se oripileze că lumea nu mai merge încolonată unde vor ei. Și 2024 bate la ușă cum bat mascații la interlopi. Cu 24 ore înainte de reuniunea de la București a liderilor țărilor din Inițiativa celor 3 Mări, a erupt scandalul dronei  (presupusă rusească ) care NU a căzut ca mai apoi să cadă. Peste prestigiul armatei române. Așa cum ursul dă iama în stâna cu miei. De la ucraineni citire. Noroc că noi avem povestea Mioriței.  Când începe contraofensiva mieilor? Paștele e departe. Mai este mult până în mai când vor începe sacrificiile pe altarul zeului războiului sau al unei noi pandemii.  Care au nevoie de ofrande mai ales în bani.

Așa că încolonați, ai noștri bărbați cu studii la școala de partid s-au dus să lăcrimeze la Bruxelles. Au scos pragul de 9,4% la pensii. Și l-au înlocuit cu condiția de sustenabilitate. Și pierderea unor bani pentru spitale în „favoarea” unor împrumuturi de la BEI, știe Rafila de ce. Conceptul negociabil politic, de sustenabilitate, va costa România cum îi costă pe români împrumuturile de la instituțiile nebancare.

Așa că acum, că a început contraofensiva formelor fără fond, pregătiți-vă de nota de plată. În 2025. Dacă până atunci nu ne omoară vreo dronă, vreun virus sau, Doamne ferește, vreun OZN.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Campania electorală, între isterie și profesionalism
  • Au votat Legea offshore pentru eoliene și acum cer protecția ecosistemului marin
  • Prețul petrolului, la cheremul bancherilor centrali?
  • Libertatea de exprimare, noua afacere a lui Elon Musk?
  • Românii, obligați de UE să ia credite ipotecare pentru reabilitarea energetică a locuințelor
  • FCSB a luat titlul, performanța mai așteaptă
  • România, ţara pensiilor speciale. Cine sunt românii care beneficiază de aceste legi „cu dedicaţie”
  • Sudul Global, noul front al competiției geoeconomice dintre China și UE
  • Mașini mai puternice – mai multe accidente. Dacia face excepție de la regulă
  • Exit mobile version