Cauta

Europa și America trec pe „carne sintetică” din 2025!

Europa și America trec pe „carne sintetică” din 2025! Creșterea rapidă a alternativelor pe bază de plante (și nu numai) la produsele de origine animală va duce la o scădere importantă a consumului de carne convențională. Asta ar putea însemna că Europa și America vor trece pe „carne sintetică” din 2025.

De asemenea, un studiu realizat de Boston Consulting Group și Blue Horizon Corporation prognozează că, în următorii 10 ani, aproape 90% dintre felurile de mâncare din lume, de la pizza la fripturi, vor avea alternativă la rețetele pe bază de carne. Raportul mai spune și că este foarte probabil ca proteinele sintetice să acopere 11% din piața globală până în 2035, dar se fac presiuni ca procentul să ajungă la 25%, dacă se înregistrează progrese rapide în tehnologie și mai ales reglementare. În prezent, tot mai mulți oameni consumă carne sintetică și produse lactate alternative. La bază stau studiile care vorbesc despre starea de sănătate și impactul cu mediul.

„Poate părea izbitor, dar în economiile dezvoltate vom ajunge la un vârf al consumului de carne naturală în următorii doi, trei ani. Există toată această discuție conform căreia proteinele alternative sunt futuriste și că mulți oameni nu rezonează cu conceptul de carne artificială. Dar ceea ce majoritatea oamenilor nu-și dau seama este că suntem deja într-un punct în care consumul de carne tradițională va scădea pentru prima dată în istorie. Consecințele globale ale trecerii la proteine alternative sunt semnificative și nu trebuie neglijate”, spune Decker Walker, șeful agribusiness-ului Boston Consulting Group.

Trecerea la carne sintetică înseamnă că un miliard de tone de emisii de dioxid de carbon vor fi evitate, iar terenuri agricole echivalente cu suprafața Regatului Unit vor fi eliberate de animale care poluează, spun specialiștii. Adică, trebuie respectate prevederile Acordului de la Paris, privind protecția mediului, nu-i așa?!

În opinia unui corporatist ca Decker Walker, alternativele la carne erau deja convingătoare, așa că nimeni n-ar trebui să se arate șocat. Pe piață, oricum multe restaurante folosesc ingrediente sintetice în spaghete bolognese, de exemplu.

Rosie Wardle, partener la Synthesis Capital, firmă ce investește în proteine sintetice, adaugă: „Din ceea ce am văzut, ca investitori majori în ultimii șase ani în acest sector emergent, cred că vom trece destul de repede la proteine sintetice. Având în vedere confluența factorilor care determină impulsul în acest sector, aș paria că în cel mult 20 de carnea convențională va deveni o amintire”.

Potrivit oamenilor de știință, eliminarea cărnii convenționale și a produselor lactate este cea mai eficientă modalitate de a reduce impactul emisiilor de carbon asupra mediului. Nu fabricile de petrol și gaze poluează, ci vacile și păsările din ferme! Și unde mai pui că, spun cercetătorii, consumul regulat de carne este asociat cu un risc crescut de boli de inimă, diabet și pneumonie.

Ultimele stiri

  • Washingtonul alege momentul nepotrivit pentru a provoca China
  • Fermecătorul Macron nu va avea succes cu Xi Jinping
  • O bătălie sângeroasă ar distrage atenția Rusiei de la Ucraina. Va supraviețui Putin?
  • Dana Budeanu a căzut cu tronc politicienilor de pe Planeta Venus
  • Dinamo joacă în „Misiune Imposibilă”
  • O monedă mai puternică decât orice ban. Frica
  • Revoluție în fotbal: camere video pentru arbitri!
  • UPDATE. Incendiu cu degajări mari de fum în Sectorul 2 al Capitalei/O persoană a murit
  • Un bărbat a murit după ce a căzut de pe podul care trece peste Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari
  • Dramă pe drumurile din România. Părinţii Părintelui Nicolae Zaharia au murit într-un accident de maşină
  • Exit mobile version