Cauta

Ce mai vor să controleze țările industrializate? Inteligența artificială

Liderii țărilor G7( SUA,  Canada, Franța, Italia, Japonia, Regatul Unit și Germania) au convenit asupra necesității de a reglementa inteligența artificială generativă, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de impactul tehnologiei sofisticate asupra oamenilor și a pieței muncii.

La summitul de la Hiroshima, au convenit să organizeze discuții la nivel de cabinet pe această temă și să prezinte rezultatele până la „sfârșitul anului”.”Recunoaștem necesitatea de a face imediat un bilanț al oportunităților și provocărilor generate de inteligența artificială generativă, care este din ce în ce mai proeminentă în toate țările și sectoarele”, se arată într-o declarație a G7.

„Aceste discuții ar putea include subiecte precum guvernanța, protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv a drepturilor de autor, promovarea transparenței, răspunsul la manipularea informațiilor străine, inclusiv dezinformarea, și utilizarea responsabilă a acestor tehnologii.”

Cea mai recentă mișcare vine pe măsură ce impactul inteligenței artificiale crește în întreaga lume.Sam Altman, directorul executiv al OpenAI – start-up-ul din spatele ChatGPT – a declarat  în fața unui grup de experți din Senatul SUA că reglementarea inteligenței artificiale este „critică”. El a îndemnat Congresul să impună noi reguli pentru Big Tech, în pofida diviziunilor politice profunde care au blocat ani de zile legislația menită să reglementeze internetul.

Unii critici se tem că tehnologia va exacerba daunele societății, printre care prejudecățile și dezinformarea, în timp ce alții avertizează că IA ar putea pune capăt umanității însăși.De asemenea, se așteaptă să aibă un impact asupra pieței muncii, companiile plănuind să înlocuiască lucrătorii cu instrumente de inteligență artificială pentru a reduce costurile.

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a declarat că sunt necesare măsuri de reglementare pentru a garanta că promisiunile ambițioase făcute de susținătorii inteligenței artificiale pot fi realizate, reducând în același timp riscurile potențiale pentru societate.

Compania britanică de telecomunicații BT Group va elimina până la 55.000 de locuri de muncă până la sfârșitul deceniului, ca parte a planurilor de trecere la IA și servicii automatizate.

International Business Machines, mai cunoscută sub numele de IBM, se așteaptă să întrerupă angajările pentru rolurile despre care crede că ar putea fi înlocuite cu inteligența artificială în următorii ani.

Unele dintre cele mai mari nume din Silicon Valley, inclusiv proprietarul Twitter, Elon Musk, au semnat o scrisoare deschisă prin care au cerut o pauză în dezvoltarea inteligenței artificiale, pe fondul îngrijorărilor că aceasta ar putea prezenta riscuri pentru umanitate.

Ultimele stiri

  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Un incendiu care a izbucnit la Piaţa Rahova a blocat circulaţia în Bucureşti! A luat foc un magazin Economat (VIDEO)
  • Cutremur în România, în a doua zi de Paște. Ce magnitudine a avut seismul
  • Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în prima zi de Paşte! Au fost trimise mesaje RO-Alert (VIDEO)
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Exit mobile version