Cauta

Ultimul „tun” al tehnocratilor de la Transporturi!

Tocmai cand ziceau si structurile de informatii ca respira mai usurate, acum ca la guvernare sunt tehnocratii care mai au doar cateva saptamani de mandat, iata ca lucrurile o iau din nou la vale. Si, ca de atata alte ori, tot „viesparul” de interese si combinatii de la Ministerul Transporturilor este cel care asigura „marfa proaspata” pentru servicii.

Consilierul lui Vuşcan, Victor Alexandru Frunză, pus jupân peste spitalele proprii şi porturile maritime

Minister unde, la ritmul in care Dan Costescu schimba secretarii de stat ca pe sosete, nici macar sefii de cabinet nu mai stiu care tehnocrat ce functie mai ocupa. Da, stiu, scriptic Dan Costescu nu mai este ministru, dar poate doar Dacian Ciolos sa fi pus botul la vrajeala asta, pentru ca in rest se stie bine cine a ramas la butoane. Oricum, de remarcat ca printre tinerele sperante ale tehnocratilor a ajuns si ramas secretar de stat si tanarul George Dan Vuscan. Fost consilier al lui Dan Costescu, bineinteles. Si care, la randul sau, si-a promovat drept ditamai directorii mai multi camarazi de generatie, favoritul fiind insa, de departe, Victor Alexandru Frunza. Care, direct de la o banca privata, a fost propulsat director in minister, responsabil printre altele de sistemul sanitar propriu, dar si , de unde pana unde, in conducerea  Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta.

„Batranul” Rus sa traiasca!

Inainte sa fie consilierul personal al ministrului Dan Costescu, actualul secretar de stat de la Transporturi, junele de 27 de ani George Dan Vuscan a fost si consilierul liderului „grupului de la Cluj”, Ioan Rus!

La 27 de ani, George Dan Vuşcan a ajuns secretar de stat

Si, cu totul intamplator probabil, este si fiul prefectului de Cluj, Gheorghe Vuscan. Iar una dintre primele masuri luate de secretarul de stat Vuscan pentru ca romanii sa nu mai resimta atat de acut bataia de joc a infrastructurii a fost aducerea pe postul de consilier personal a lui Victor Alexandru Frunza. Cel care, pana atunci, a lucrat la Banca Transilvania. Iar probabil datorita acestei experiente in domeniul bancar, Frunza a fost propulsat administrator in Consiliul de Administratie al Companiei Nationale Adminsitrarea Porturilor Maritime SA Constanta!!!

Dar pe semnatura nu se poate?

Insa si mai interesanta este incapatanarea demna de o cauza mai buna cu care Frunza se zbate pentru jocurile de culise din sistemul sanitar propriu al Ministerului Transporturilor. Este vorba de o retea nationala de unitati medicale, care a fost tinuta in sah pana ce, in sfarsit, s-au impartit banii de investitii probabil asa cum trebuia. Adica pentru spitalul din Constanta! Iar acum se pune presiune sa se rezilieze contracte, sa se faca noi proceduri si sa se organizeze alte licitatii, musai in putinele zile in care tehnocratii mai detin portofoliul Transporturilor. Acum, sa nu stie secretarul de stat George Dan Vuscan, aflat in plina campanie electorala, ca nu da bine la imagine ca si-a dat astfel drumul la „dulai”, sau e posibil si ca acestia sa actioneze pe cont propriu? Ca, in acest domeniu cel putin, directorul Victor Alexandru Frunza probabil are experienta necesara, de pe vremea cand coordona echipa de vanzari a Centrului Medical Dr. Frunza Michaela. Pai asa parca mai venim de acasa, ce e cu graba asta de a dota „cu japca” spitalele aflate acum sub conducerea sa. Dar atunci, barem nu ar fi bine sa-si asume aceste decizii manageriale pe propria raspundere? Ca le-ar fi mai usor si celor care urmaresc cu maxima atentie fortarea acestui posibil ultim „tun” al tehnocratilor de la Transporturi…

Ultimele stiri

  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Exit mobile version