Cauta

U.M. 0163 L – Filajul ilegal al SPP!

Iata ca „divizia de acoperiti” a colonelului Ion Paunica nu doar ca exista, dar o si identificam astazi drept U.M. 0163 L din cadrul SPP! Este vorba despre  cea mai secreta sectiune din tot sistemul, pe langa care structurile informative din cadrul celorlalte servicii secrete par adevarate ONG-uri „open” si transparente ale societatii civile. Formata exclusiv din ofiteri acoperiti, dintre care „nucleul dur” a venit odata cu colonelul Paunica de la serviciul secret al Ministerului de Interne, U.M. 0163 L a ajuns sa fie in ultimii ani un adevarat stat in stat, fara a dea socoteala nimanui, nici macar „colegilor” seseisti de la protectie interna din cadrul  U.M. 0163 H, condusa de colonelul Dumitru Voroneanu, neavand astfel nicio parghie democratica de control.

Acoperitii colonelului Paunica scosi la lumina

Iar odata cu ridicarea „valului” de pe acest ultim secret care explica influenta fara de margini a celor care coordoneaza din umbra U.M. 0163 L, aproape ca nici nu mai conteaza daca generalul Lucian Pahontu mai ramane sau pleaca din fruntea Serviciului de Paza si Protectie sau cine va veni in locul lui. Pentru ca deja prin dezvaluirea existentei unei asemenea structuri strict secrete, formata numai din ofiteri acoperiti si cu oameni infiltrati de ani de zile in nenumarate alte structuri si sectiuni, deja s-a trecut la „next level”, cel in care este nevoie ca organele abilitate de Justitie si intreaga comunitate de informatii sa sparga „omerta” care a invaluit acest subiect tabu pana acum. Si, desigur, este de asteptat ca, dupa cum sustin sursele noastre, membrii Comisiei parlamentare de control  a SPP sa acceseze butoanele legale aflate la dispozitie si sa ceara oficial ca actuala conducere sa recunoasca daca in componenta serviciului exista aceste unitati speciale 0163 L si 0163 H si daca ele sunt conduse de generalii Ion Paunica si Dumitru Voroneanu. Si, desigur, sa afle care este temeiul legal in baza caruia ofiterii acoperiti de la U.M. 0163 au efectuat nenumarate operatiuni de „filaj paralel”, printre „tintele” acestei divizii existand informatii ca s-ar fi aflat demnitari ai statului roman, jurnalisti, importanti oameni de afaceri si chiar membri ai familiilor unor demnitari straini. Ca sa nu mai vorbim ca tot acoperitii lui Paunica „au calcat si pe becul” altor servicii secrete, ale caror operatiuni cu mandat ar fi fost „bruiate” de cei de la U.M. 0163 L !

Lucian Sanda

Sectiunea de Siguranta Interna

Desigur ca orice serviciu secret dispune de o structura mai mult decat necesara de protectie interna. Numai ca la SPP lucrurile au luat-o tot mai rau pe aratura in ultimii ani, Sectiunea de Siguranta Interna ajungand nu doar o structura supradimensionata ca si numar de lucratori, dar multe din operatiunile derulate de cei de la SSI putand la o adica, odata cu schimbarea garzii de la conducere, sa fie catalogate la limita politiei politice. Iata insa ca recenta identifiare a colonelului Dumitru Voroneanu drept sef al acoperitilor de la SSI este urmata acum de o surpriza si mai mare, inclusiv pentru multi dintre ofiterii SPP. Care trebuie sa afle, odata cu intreaga opinie publica si clasa politica deopotriva ca tot la Sectiunea de Siguranta Interna, pe langa U.M. 0136 H, condusa personal de Voroneanu, mai este anexata inca o unitate strict secreta. O veritabila divizie „GHOST”, alcatuita din „fantomele” colonelului Ion Paunica, adus de la „Doi s‘un sfert” pentru a conduce enigamtica U.M. 0153 L.

Cu voie de la „Marinar”…

Dupa ce a ramas fara loialul sau „Grup ZEUS”, faramitat dupa ce Traian Basescu nu a mai fost sigur pe loialitatea unora dintre ofiterii SPP care actionau strict la ordinul sau personal, fostul presedinte al statului a incuviintat aparitia unei unitati de tip „fantoma”, care practic insa nu dadea socoteala nimanui ierarhic si care sa se ocupe de cele mai sensibile probleme, de stat sau personale. Si astfel se si explica puterea nelimitata de care a inceput sa se bucure cei din structura condusa de colonelul Paunica, ale caror arogante trebuiau inghitite nu doar de colegii de la SSI sau de la SPP, dar si de ofiterii altor servicii secrete cu care se calcau pe bataturi pe teren, cu totii stiind ca acestia actioneaza „cu voie de la Marinar…”. Insa, asa cum se intampla de obicei, odata cu trecerea vremii, activitatea U.M. 0163 L a devenit indispensabila pentru a potoli setea de informatii a principalilor actori politici, astfel ca divizia de acoperiti a fost o adevarata comoara pentru generalul Lucian Pahontu, Traian Basescu ramanand numai cu postura de „parinte fondator”.

Fara numar!!!

Drept urmare, in timp ce politistii sau angajatii altor institutii de forta, dar chiar si colegii de la SPP se trezeau cu veniturile serios diminuate, cadrele abia mai prididind sa-si plateasca ratele la banci, pentru „acoperitii” de la U.M 0163 L s-au pus la dispozitie fonduri operative pur si simplu fara numar ! Astfel ca spre stupefactia celor de la alte structuri, oamenii lui Paunica au inceput sa se afiseze pe teren cu cele mai luxoase masini „colorate”, de la Toyota Land Cruiser in sus, in timp ce casele conspirative din zone de fite au format in scurt timp un adevarat imperiu imobiliar.

Panica la UM 0163 L dupa retinerea oamenilor lui Meir Dagan

Mai ales ca libertatea de actiune a membrilor U.M 0163 L este practic nelimitata, acestia putand folosi orice pretext gen „verificari privind prezente suspecte pe un traseu prezidential” pentru a-si innoi parcul auto sau a inchiria apartamente in zona centrala. Si cum nimeni nu si-a permis pana acum sa taie vreun decont „acoperitilor” lui Paunica, opulenta financiara a cuprins in scurt timp aceasta structura, unde, totusi, colegii de la Paza de exemplu baga ore suplimentare la greu fara a le fi macar platite, sub pretextul bugetului de austeritate.

Impuscat pe strada!

Fie strict si prin fisa postului inca neasumata oficial de serviciu, „acoperitii” lui Paunica au fost lesne „legendati” ca au facut vrute si nevrute, inclusiv „fapte”, mai ales ca nu dadeau socoteala decat sefului SPP, sarind indeobste treptele ierarhice. Iata insa ca, in ciuda halucinantelor fonduri operative aflate la dispozitie, viata nu mai este chiar atat de dulce aici, ceea ce si explica dorinta arzatoare a unora dintre baieti de a parasi corabia cat mai au timp. Iar un„declic” a fost, fara indoiala, si sinuciderea in plina zi si in zona centrala a Capitalei, la intersectia dintre Tineretului si Sincai, a sepepistului Lucian Sanda, in varsta de doar 39 de ani. Care a coborat din masina si s-a impuscat in zona pipetului cu pistolul Glock, un alt autoturism oprind in foarte scurt timp, pasagerii acestuia aplecandu-se asupra lui parand a efectua manevre de acordare a primului ajutor. Iar daca „surse” seseiste din cadrul SPP s-au straduit sa „planteze” in presa ponturi cum ca bietul Sanda ba era depresiv, ba bolnav psihic, ca avea probleme in familie sau nu facea fata exigentelor la locul de munca, insistandu-se ca acesta nu lucra pe operativ, impuscarea din plina strada a provocat un adevarat cutremur intr-o anumita structura. Mai ales ca initiatii sistemului cunosteau ca „depresivul” neoperativ Sanda era de fapt unul dintre ofiterii „acoperiti” ai U.M. 0136 L !!! Drept urmare, in timp ce unii colegi din divizia de acoperiti au inceput sa-si puna intrebari ce s-a intamplat cu adevarat cu Sanda, sefii au intrat in panica dupa aflarea informatiei ca telefonul mobil la care vorbea sepepistul cand a murit nu era singurul! Si ipoteza ca degeaba a fost recuperat mobilul la acordarea „primului ajutor”, existand imagini si informatii stocate si in alta parte le da frisoane si acum celor responsabili…

Terorizati de „Black Cube”

Iar dupa ce au facut inclusiv „nefacute” mult timp, oamenii lui Paunica au ajuns acum la randul lor sa fie terorizati. Nu doar pentru ca procurorii militari „de casa” s-au pensionat si nu le vor  mai putea asigura spatele daca Sanda mai avea si alt telefon sau a vorbit cu alte structuri inainte, incercand sa iasa din „cercul” care devenea prea stramt, dar mai ales pentru ca, pur si simplu, se tem ca operatiunea de filaj a israelienilor de la „Black Cube”, in care exista informatii la DIICOT ca „acoperitii” lui Paunica s-au implicat nepermis de mult, depasind „linia rosie” s-ar putea intoarce impotriva lor. Iar cum israelienii „inghesuiti” la „Marriot” sunt conectati la o structura cu care nu au glume nici macar cei de la Agentiile americane sau FSB-ul rusesc, este intr-un fel de explicat panica care l-a cuprins pe colonelul Paunica la scurt timp dupa retinerea oamenilor lui Meir Dagan, fostul sef al Mossad ! Cand toti ofiterii U.M. 0163 L, sub stricta comanda a lui Paunica au urmat timp de 48 de ore cursuri intensive de contra-filaj, acestia fiind instruiti sa verifice in permanenta daca sunt urmariti si sa raporteze imediat, existand teama care il macina si acum pe seful structuri ca „vanatorul s-a transformat in vanat”!

Dosarul Popoviciu

Insa operatiunea „Black Cube” nu este singura care poate intoarce soarta anumitor dosare rasunatoare, daca parlamentarii vor reusi desecretizarea activitatii U.M. 0163 L, despre care se spune ca ar fi fost implicata si in alte actiuni de filaj ilegal, precum cea a unor jurnalisti care au refuzat „racolarea” sau a membrilor familiilor unor demnitari straini aflati in vizita in Romania. Dar tot U.M. 0163 L se pare ca a coordonat si „monitorizarea” stricta a omului de afaceri Puiu Popoviciu, cel care devenise „tinta” dupa ce ar fi refuzat sa cedeze constructia unui important imobiliar in zona de Nord a Capitalei. Moment din care a fost „preluat” de oamenii lui Paunica, acestia asigurand, tot fara mandat, ca de obicei, „sprijinul logistic” aferent controversatei anchete oficiale…

Ultimele stiri

  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Lupta din MotoGP, mutată în ring?!
  • Povestea cuprului la 10.000 de dolari. “Ultimul risc de aprovizionare rămas pentru industria vehiculelor electrice”
  • Haos în sistemul energetic. Hidroelectrica a fost deconectată
  • Veste mare de la Klaus Iohannis pentru şoferii cu permis de conducere categoria B. Vor putea conduce şi alte vehicule
  • De ce datoriile Europei cresc din nou. “O bombă politică și economică”
  • Capcanele unui dolar puternic
  • Prinţul Paul de România, arestat preventiv! Judecătorii din Malta nu au avut milă de el (VIDEO)
  • Exit mobile version