Cauta

Trump, interzis la Ambasada SUA din Bucuresti!

La doar cateva zeci de ore dupa ce cancelarul Angela Merkel  o presa telefonic, in ciuda oricaror uzante diplomatice pe Viorica Dancila pentru ca premierul Romaniei sa faca ”stanga imprejur” de la angajamentele luate in fata Statelor Unite ale Americii in ceea ce priveste constructia gazoductului ruso-german North Stream 2, omul forte al Administratiei Trump transmitea un mesaj fara echivoc pentru tara noastra. Astfel ca, exact cand Romania detine Presedintia Consiliului Uniunii Europene, Guvernul Dancila se afla intre nicovala Germaniei si ciocanul Statelor Unite ale Americii.

Si daca Germania face deja demersuri cu mult peste limita oricarui lobby pentru a forta mana autoritatilor romane sa nu puna in cadrul Comisiei Europene bete in roatele proiectului prin care Federatia Rusa cucereste un nou ascendent energetic  asupra unui Occident oricum dependent de gazele sale, emisarul american in Europa a fost cel putin la fel de transant in luarile sale de pozitie publice de la Varsovia si Budapesta, dar care privesc direct Bucurestiul.

”Fara Nord Stream 2”!

Astfel, secretarul de stat american Mike Pompeo nu a avut nicio greata sa avertizeze deloc intamplator din Varsovia, capitala unui alt stat partener strategic al Administratiei Trump ca ”Statele Unite ale Americii vor face tot ce le sta in putere pentru a opri constructia gazoductului Nord Stream 2”. Ceea ce reprezinta o adevarata declaratie de razboi pe care seful diplomatiei americane i-o face nu neaparat Moscovei, cat mai ales Germaniei. Insa dincolo de noul razboi rece dintre SUA si Germania, practic mesajul lui Pompeo se adreseaza in buna masura si actualei puteri politice de la Bucuresti. Una care, ce-i drept, cel putin pana acum nu s-a lasat deturnata de pe noua axa Washington – Tel Aviv, pe care si-a sumat-o imediat dupa preluarea actuaeli guvernari. Si daca nu mai are cum sa fie vreo surpriza pentru cineva in ce tabara joaca ”neamtul” Klaus Iohannis, chiar ca razboiul dintre cele doua Palate pare de acum inainte interconectat la interese geo-globale cu o miza mult mai mare decat postul de ministru pentru Lia Olguta Vasilescu.

”Fara HUAWEI”!

Iar dupa ”croseul” adresat Germaniei, Mike Pompeo a transmis o ”directa” si controversatei companii chineze de telecomuniocatii ”HUAWEI”, pe care a acuzat-o ca ”desfasoara operatiuni de spionaj”. Astfel ca ar fi interesat de stiut cum, exact cand se impauna cu invitatia nasului sau George Maior peste Ocean, Victor Ponta, cel care pe cand era premier pusese practic guvernul ”pres” la picioarele si interesele aceleiasi companii o fi receptat semnalul ca ”HUAWEI” este pe lista neagra a SUA pentru operatiuni de spionaj! Mai ales ca si de aceasta data mesajul lui Pompeo s-a adresat implicit Guvernului de la Bucuresti, dupa ce, asa cum dezvaluiam chiar zilele trecute, Sorin Grindeanu trage de timp cu respingerea ”HUAWEI” din cursa pentru preluarea licentelor 5G, in timp ce restul tarilor europene le-au inchis deja de mult usa in nas chinezilor.

„Am vazut cu ochii mei”!

Iar pentru a intelege mai bine aceste mesaje transmise de cel mai apropiat om al lui Donald Trump si pentru care politicienii romani ar fi bine sa aiba urechi sa le auda trebuie insistat asupra faptului ca ”Marele Blond” nu face niciun secret ca se afla intr-un proces ”pe viata si pe moarte” cu statul paralel american. Ceea ce l-a si facut de altfel pe Roger Stone, strategul lui Donald Trump ”vanat” de FBI si CNN exact dupa modelul experimentat anii trecuti pe Stirbei Voda sa faca afirmatii care nu au cum sa nu reliefeze adevaratele dimensiuni ale razboiului ”celor doua Americi”. Astfel, Roger Stone a afirmat nu doar ca ”Amabasada SUA se afla sub controlul lui Soros”, dar si ca a vazut cu ochii lui ca ”la Amabasada SUA  din Bucuresti a fost interzisa afisarea tabloului oficial al presedintelui Donald Trump”! Iar interventia care face ”ciclic” deliciul initiatilor sistemului se sfarseste cu un mesaj de solidaritate pentru partenerii romani care trebuie sa lupte cu ”serviciile supuse lui George Soros, la fel cum face si Administratia Trump cu statul paralel american”.

Ultimele stiri

  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Lupta din MotoGP, mutată în ring?!
  • Povestea cuprului la 10.000 de dolari. “Ultimul risc de aprovizionare rămas pentru industria vehiculelor electrice”
  • Haos în sistemul energetic. Hidroelectrica a fost deconectată
  • Veste mare de la Klaus Iohannis pentru şoferii cu permis de conducere categoria B. Vor putea conduce şi alte vehicule
  • De ce datoriile Europei cresc din nou. “O bombă politică și economică”
  • Capcanele unui dolar puternic
  • Prinţul Paul de România, arestat preventiv! Judecătorii din Malta nu au avut milă de el (VIDEO)
  • Şoferii, uluiţi când au mers, luni, la pompă, ca să alimenteze. Ce preţuri au văzut la benzină şi la motorină
  • Ne facem de râs! Nu avem bani ca să ne trimite sportivii la Jocurile Olimpice 2024. Mişcarea de ultimă oră a Guvernului
  • Exit mobile version