Cauta

Tot Blaga organizeaza alegerile!

Iata ca, tocmai cand procurorii anticoruptie erau pe cale sa spulbere mitul intangibilitatii lui Vasile Blaga, „Buldogul” le rade in nas atat lor, cat si rivalilor politici. Pentru ca, dupa cum arata informatii de ultima ora intrate in posesia anchetatorilor in urma cercetarilor efectuate intr-un alt dosar decat „mita pentru partid”, pur si simplu tot Vasile Blaga este cel care se afla la butoanele organizarii alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Ce-i drept, nu direct, ca doar a fost pus sub control judiciar, dar privirile multora se indreapta acum spre chestorul Irina Alexe, cea cunoscuta in tot sistemul drept „pupila Buldogului”.

Iar „coincidentele” cel putin stranii ale ultimelor „salturi” spectaculoase din cariera chestorului capata cu totul alte conotatii daca procurorii vor confirma si oficial informatiile ca, pe lista celor opt persoane despre care Vasile Blaga ar fi vorbit cu Dragos Tudorache ca sa fie numite in fruntea unor structuri din cadrul Ministerului de Interne, se numara si cel al  Irinei Alexe. Pe care un alt „pupil” al lui Blaga, Dragos Tudorache, a tras-o dupa el secretar de stat la Cancelaria premierului. Iar dupa putin timp, ajuns ministru de Interne, cel supranumit si „Calaul lui Ciolos”  a numit-o pe aceeasi Irina Alexe secretar de stat, raspunzatoare de legaturile cu prefectii. Adica tocmai rotita cheie in organizarea alegerilor din decembrie.

Culmea avansarii

Irina Alexe este cunoscută în sistem drept „chestorul Buldogului“

La doar 35 de ani, Irina Alexe devenea chestor de politie! O performanta cu atat mai demna de semnalat, cu cat aceasta nu a lucrat nici macar o zi in vreo sectie de Politie, ca sa nu mai vorbim de vreun hot prins sau indeplinirea vreunei alte misiuni operative. Si chiar daca Romania este deja recunoscuta pentru ca aici functioneaza, de atata amar de vreme, cea mai productiva „fabrica de generali” din lume, colegii Irinei Alexe au ramas totusi cu gura cascata cum poate sa ajunga cineva chestor de Politie la doar 35 de ani, dupa o cariera desfasurata exclusiv in birourile din sediul central al Ministerului de Interne. Numai ca aceiasi colegi erau oricum obisnuiti cu „bafta” Irinei Alexe, despre care toata Academia de Politie vorbea ca a iesit din studentie cu o casa mostenita dupa ce ar fi ingrijit de o batrana. Lasand insa la o parte aceste amintiri, nu are totusi cum sa nu atraga atentia ca, indiferent de cine s-a aflat la guvernare, cariera Irinei Alexe nu a fost niciodata afectata serios. Si, mai mult chiar, a cunoscut si cateva salturi spectaculoase.

Spaima generalilor

Dragoş Tudorache a făcut propunerea buclucaşă către Cioloş

De altfel, dupa cum sustin sursele noastre, mai multi generali din vechea garda aflati de-a lungul timpului la conducerea Ministerului de Interne au fost facuti cu ou si cu otet de catre Vasile Blaga, atunci cand ordinele acestora nu au coincis cu viziunile manageriale ale chestorului Irina Alexe. Si, indiferent ca erau ditamai secretarii de stat sau conduceau structuri importante, marea majoritate au cedat, prea putini fiind conducatorii MAI care au tinut piept „taifunului” Blaga, atunci cand venea vorba de cariera Irinei Alexe.

Lista care arunca-n aer Internele

Dupa cum dezvaluia „National”, nepotul Liviu Popa l-a bagat pe Vasile Blaga intr-un dosar mai greu decat toate celelate anchete de pana acum la un loc. Si, chiar daca „Buldogul” a fost deja pus sub control judiciar pentru comsionul de 10 la suta perceput pentru partid la orice contract de achizitii incredintat de catre oamenii PDL-ului, pana si el stie foarte bine ca adevarata „bomba” care tocmai ce i se aseaza sub jiltul puterii personale este cea bazata pe „lobby”-ul pe care l-a facut pe langa Dragos Tudorache pentru penetrarea conducerii Ministerului de Interne cu propriile „sageti”. De altfel, si despre Dragos Tudorache, initiatii sistemului stiu bine ca, pe cand era un simplu judecator novice de provincie ratacit pe la Galati, ar fi fost adus de mana la Bucuresti de catre liderul pedelist Mircea Toader  si prezentat lui Vasile Blaga. Si, cu toate ca anii au trecut de atunci, iata ca „Buldogul” nu s-a sfiit sa-l contacteze pe cel remarcat pe cand era doar o „tanara speranta”. Si, dupa cum reiese din informatiile ajunse in mana cui trebuie, in discutia pe care Vasile Blaga ar fi avut-o cu Dragos Tudorache se vorbea despre numirea mai multor persoane in functii de conducere  in cadrul MAI, pe langa nepotul Liviu Popa, care ar fi trebuit sa preia sefia IGPR, dupa ce a pierdut „la mustata” conducerea DIPI, fiind vorba si de Alina Rozica Oprea, propusa ca secretar general adjunct al  Internelor. Pe lista care va arunca cat de curand in aer Internele se mai regasea si „generalul cu un singur plaman”, Robert Vata, care era propus pentru sefia Jandarmeriei Romane, dar, mare atentie, si chestorul Irina Alexe! Care ar fi trebuit sa ajunga secretar de stat la MAI pentru asigurarea relatiei cu institutiile prefectului. Si uite ca a ajuns! Pentru ca, iata, in luna septembrie, cu putin inainte ca DNA-ul sa stranga surubul la nepotul Liviu Popa, Irina Alexe era propusa de catre Dragos Tudorache sa preia functia de secretar de stat pentru relatiile cu prefectii. Si Ciolos a semnat, ramanand de vazut daca avand cunostinta si asumandu-si indicatiile lui Blaga, sau doar „ca primarul”.

Painea si cutitul

De fapt, acelasi Dragos Tudorache o recuperase pe Irina Alexe si in luna iunie a acestui an, cand a dus-o la Cancelaria premierului, pe postul de secretar de stat. Asa ca, practic, uite ca si actualul ministru de Interne a tras-o dupa el pe Alexe, tot la fel cum si Raluca Pruna a facut-o cu el insusi. Cert este ca acum secretarul de stat de la MAI care asigura relatia cu prefectii detine practic in propriile maini painea si cutitul pentru organizarea alegerilor parlamentare.

Asa ca, sa recapitulam : Blaga l-ar fi rugat pe Tudorache ca pe acest post sa fie numita Irina Alexe, ministrul de Interne a propus-o premierului si acesta a semnat! Ei, bine, asta da eficienta tehnocrata, daca nu cumva i s-or potrivi alti termeni juridici! Si uite cum „Buldogul” se dovedeste mai greu de ucis decat sperau unii…

Ultimele stiri

  • Poza Zilei
  • Horoscop 29 aprilie 2024 – Trebuie să fiţi diplomaţi
  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Exit mobile version