Cauta

SPP și-a tras Secțiune de Contraspionaj – U.M. 0163 H

Pahonțu mai are o structură contrainformativă!

Alertă în restul sistemului, după ce paranoia generalului Lucian Pahonțu a dus la apariția unei noi structuri, a cărei legalitate este deja privită la nivelul altor servicii secrete drept o reală vulnerabilitate la adresa securității naționale. Mai ales că, deși până acum doar îi amuza pe restul omologilor de la alte structuri cu rețetele sale de preparare a rachiului ”cocârț”, colonelul Dumitru Voroneanu a ajuns să se prezinte oficial drept șef al serviciului de contraspionaj din cadrul Serviciului de Protecție și Pază! Sau mai exact al ”Secțiunii de contraspionaj”, așa cum nu s-a sfiit să se împăuneze până și la ședințele de bilanț!

Acum, apariția unei noi Secțiuni informative, fie ea și una ”acoperită” în cadrul SPP este cu atât mai stranie cu cât la nivelul serviciului condus încă din anul 2005 de generalul Lucian Pahonțu există deja trei structuri care activează strict în domeniul strângerii de informații, contrainformațiilor și protecției interne! Este vorba de U.M. 0163 H condusă de chiar  colonelul Dumitru Voroneanu, de U.M. 0163 I condusă de Alin Chirilă și ”filajul acoperit” al lui Ioan Păunică, în speță U.M. 0163 L! Toate aflate în subordinea directă a generalului Daniel Ion Bălașa.

Dar habar nu a avut unde se droghează ”numărul doi” Gabi Crețu!

Iar cu toate că SPP-ul lui Pahonțu avea oricum trei structuri informative – aproape cât toate celelalte servicii la un loc!- niciuna dintre acestea nu a fost în stare barem să afle cum s-a prăbușit CAR-ul intern și la cine au ajuns banii sutelor de cadre păgubite! Și nici că numărul doi al serviciului, generalul Gabi Crețu se droga și era filat în dosarul ”Ayahuasca”! Ca să nu mai vorbim de umilințele contrainformative înghițite după trei ani de anchete interne, amenințări, presiuni și sute de ofițeri duși ”pe neveu” la detectorul de minciuni, fără ca Voroneanu să îți țină însă promisiunea că va identifica ”sursele lui Tache de la Național”! Iar acum același colonel se visează ”vânători de spioni”! Și a ”comis-o” deja printr-o nouă Secțiune de contraspionaj care activează sub acoperire în cadrul U.M. 0163 H! Că doar are SPP-ul destule fonduri operative de tocat…

Se îmulțesc ”acoperiții” SPP…

”Generalul de paie” Bălașa!

Acum, că după 15 ani la conducerea SPP, generalul Pahonțu nu mai poate fi scos de sub influența ”aburilor Puterii” chiar că nu mai miră restul sistemului. De asemenea, nici faptul că ”nea mitică” Voroneanu trăiește deja ”în filme” și cu girul conducerii SPP își face serviciu de contraspionaj! Însă ceea ce este cu adevărat straniu este că toate aceste structuri informative activează sub coordonarea directă a adjunctului SPP, Daniel Ion Bălașa. Cel care a ajuns astfel ”generalul de paie” nu doar al propriului serviciu, dar al întregului sistem!

Pe cine ”vânează” Voroneanu…

Colonelul Voroneanu ”joacă în filme” cu spioni…

Dincolo însă de pasivitatea asumată a generalului Bălașa, rămâne marea întrebare, mai ales pentru structurile contrainformative ale altor servicii secrete, ”pe cine vânează colonelul Voroneanu”? Că dacă tot și-a tras acesta în subordine ”Secțiune de contraspionaj”, atunci înseamnă că structura deja a intrat în pâine. Iar cum constituirea acesteia nu a fost trecută prin CSAT este astfel greu de precizat, cel puțin din punct de vedere legal, ce activități operative de ”contraspionaj” derulează U.M. 0163 H… Și ce ”spioni” vânează… Români? De la alte servicii secrete românești? Străini? De la agențiile informative cu care avem parteneriate strategice? Dușmanii personali ai lui Pahonțu? Sau pe oricine pentru care se ia comandă? Și cu ce bani? Sau pe ai cui bani? Astfel că dacă tot se ambiționează să joace în ”liga mare”, colonelul Voroneanu ar fi trebuit să își facă bine temele… Că doar contraspionajul nu este totuna cu făcutul de ”cocârț” în curte, închiriatul de garsoniere la subalterni sau jucatul ”la păcănele”… Dar, succes, oricum… Că au mare nevoie ”puii de SSI-iști” care s-au apucat de contraspionaj cu de la sine putere…

Ultimele stiri

  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Accident grav pe DN2: șase persoane rănite/Trei mașini implicate în coliziune
  • Exit mobile version