Cauta

Sef al DGIPI, suspectat ca a dat mita tone de palinca altor comandanti din Politie

Coabitare cu nabadai la Ministerul de Interne. Unde, desi oficial toti factorii de decizie si-au asumat conditiile pactului de stabilitate impus de catre premier, rafuielile intre diversele grupari adverse, care isi disputa zonele de influenta, continua pe sestache.

Exista suspiciuni ca, pentru evenimente, palinca era transportata inclusiv cu cisterna!
O buna parte din bidoane au poposit in portbagajele masinilor din parcarile MAI si IGPR

Membrii structurilor secrete au fost monitorizati la randul lor

Iar „buboiul” anchetelor efectuate pana acum sub acoperire este gata sa rabufneasca la mai multe structuri din IGPR, printre Directiile vizate fiind, dupa sursele noastre, „Crima Organizata”, „Investigarea Fraudelor” si „ Transporturile”. Iar in timp ce membrii corpurilor de control trimise in misiuni oficiale nu descopera nici macar pe autorii sesizarilor depuse, pentru a le putea lua marturiile, cei de la DGA isi vad imperturbabili de propriile verificari. Asa ca, la Constanta de exemplu, ofiterii suspectati de coruptie au ajuns sa stea la coada la dat cu subsemnatul inca de la cinci dimineata. Insa „bomba” care ar putea dinamita o buna parte din sistem ar putea fi detonata tocmai in ograda celor de la „protectia interna”…

Livada de pomi fructiferi

De mai multa vreme, se fac verificari tot mai intense asupra unor comandanti de IPJ-uri sau sefi de Servicii de Investigare a Fraudelor din teritoriu. Care, desi sunt „tintele” a nenumarate rapoarte informative privitoare la incumetrirea acestora cu capi ai lumii interlope sau chiar impunerea strangerii in mod organizat a unor taxe de protectie de la marii evazionisti din zonele respective, par „nemuritori” pe functiile pe care le detin. Iar itele descifrarii misterului prin care acestia sunt intangibili au dus atat la nume grele din structurile centrale, dar si la sefi ai serviciului secret care trebuiau sa vegheze la incetatenirea unor astfel de ilegalitati in sanul ministerului. Ce-i drept, pana la finalizarea anchetelor, s-a reusit matrasirea unora dintre cei vizati din posturile de conducere si trimiterea lor, sub diverse pretexte, la munca de jos.  Este si cazul unui ditamai seful din DGIPI, despre care exista informatii halucinante privind modul in care ar fi cumparat influenta altor „bosi” din IGPR si MAI, atat pentru el, cat si pentru protejatii sai din teritoriu. Iar toata tarasenia pleaca de la o livada cu pomi fructiferi, detinuta prin intermediari de catre respectivul ofiter, pe o insemnata suprafata de pe meleagurile transilvanene.

Cu cisterna!

Desi ajunsese sa fie considerat o adevarata „eminenta cenusie” a structurii, ofiterul vizat de catre ancheta ca ii sprijinea pe unii politisti sa nu aiba probleme la centru, platea la randul sau serviciile facute de catre ceilalti amici cu functii de conducere.Iar plata se facea in natura. Pentru ca acesta este pur si simplu acuzat ca ar fi produs, din livada de pomi fructiferi proprie, intr-o distilerie improvizata, tone de palinca. De cea mai buna calitate, ce-i drept. Dar din care o mare parte era transportata cu cisterna la Bucuresti, „imbuteliata” in bidoane de apa plata la cinci litri si repartizata celorlalti generali. Mai mult, atunci cand acestia aveau chermeze in familie, „marfa” era livrata si cu canistra. Bineinteles insa ca, dincolo de ineditul acestei forme de spaga generalizata, cei care monitorizeaza atent reteaua de „palincari” au strans si alte probe, mult mai solide, privind „caracatita” pe care respectivii sefi o pusesera pe roate, pentru a colecta „impozitele” de la infractori. Dar, data fiind complexitatea fara precedent a celor care obisnuiau sa-si discute combinatiile reuniti la un „ceai” din distileria sefului de la „Doi s’ un sfert”, anchetatorii sub acoperire spera sa prinda cat mai multi „iepuri” dintr-o singura lovitura.

Ultimele stiri

  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Exit mobile version