Cauta

Se zguduie DIICOT-ul!

Anul viitor se anunta unul decisiv pentru drumul pe care o va apuca justitia de la noi. Pentru ca miza este una de-a dreptul uriasa, noi si tot mai rasunatoare dosare ale unor politicieni si miliardari ce pareau intangibili pana acum urmand sa fie definitivate in anul 2014.

An in care Traian Basescu va parasi Cotroceniul, asa ca toata lumea se asteapta sa vada daca se va spulbera sau nu mitul influentei pe care seful statului l-a avut asupra magistratilor. Cei care deja sunt supusi unor presiuni tot mai crescande din partea unor uselisti de frunte, nostalgici ai vremurilor in care bietul Ioan Amariei isi punea PNA-ul pres la picioarele fostului premier Adrian Nastase.

Cartea independentei

Desigur, pozitia cea mai vulnerabila este cea a procurorilor, supusi – si, nu de putine ori, pe buna dreptate – unui sir nesfarsit de acuze din partea politicienilor. Aflati insa intre ciocanul Palatului Cotroceni si nicovala Palatului Victoria, acestia nu au decat o sansa, si anume cea de a juca pana la capat cartea independentei. Cu orice risc. Optiune care, de altfel, le si da cele mai mari frisoane potentatilor zilei care au dosare pe rol.

Se sparge buboiul

Iar daca DNA continua sa o tina langa cu anchetele care urca tot mai sus spre varful piramidei, sora mai mica, DIICOT, a reusit, pe sfarsit de an, sa detoneze  cateva adevarate bombe care i-au bagat in sperieti pe cei care pana acum se temeau doar de procurorii anticoruptie, stiind ca la DIICOT mai era un os de mancat, cel putin in ceea ce priveste amanarea unor anumite spete sensibile. Numai ca Alina Bica, desi considerata de multi, cel putin la instalarea ei in functie, un bibelou de decor la conducerea DIICOT, a punctat decisiv. Si nu doar la capitolul imagine, ci, mai ales, la ritmul impus propriilor subordonati, obligati sa scoata din sertare dosarele tinute in stand by inca de pe vremea lui Codrut Olaru. Ba, dupa cum spun unii, chiar la ordinele acestuia. Insa nu sunt putini procurori din vechea garda care nu pot tine pasul cu marsul fortat al noii conduceri, asa ca in interiorul DIICOT s-a produs o adevarata falie. Iar cum micile sicane ale procurorilor din teritoriu s-au completat in ultima vreme cu rapoarte ingrijoratoare ale structurilor de informatii cu privire la legaturile neprincipiale ale acestora atat cu cei din “Fratia politistilor” de la crima organizata, cat si cu personaje conexe lumii interlope, cunoscatorii sistemului dau ca sigura o spargere a buboiului de la DIICOT.

Sexi gospodina

De altfel, mai in gluma, mai in serios, acestia chiar sustin ca, foarte curand, cei care nu vad cu ochi buni ridicarea stachetei profesionale impuse de conducerea DIICOT se vor convinge ca Alina Bica nu este considerata doar cea mai sexi procuroare, dar si cea mai gospodina. Asta, desigur, dupa curatenia de primavara… Moment in care, de altfel, dupa cum sustin sursele noastre, DIICOT va si accelera anchetele privind macro criminalitatea economico-financiara, ceea ce ii va zgudui serios pe multi dintre miliardarii tarii. Si cum acestia sunt recunoscuti drept sponsori generosi ai unor importanti lideri politici, aproape ca este de inteles de ce inca spera sa doseasca gunoiul sub presul anumitor procurori.

Ultimele stiri

  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Guvernele, în foame de bani: taxele pe mașinile electrice adaugă costuri pentru cumpărători
  • Ion Iliescu, un mesaj care a cutremurat Facebook: „Le mulţumesc angajaţilor SPP, foşti şi actuali…”/Ultimele vești despre starea fostului președinte
  • Washingtonul alege momentul nepotrivit pentru a provoca China
  • Fermecătorul Macron nu va avea succes cu Xi Jinping
  • Exit mobile version