Cauta

RUSIA a făcut SUA ULTIMA OFERTĂ: BUCOVINA de Nord, DATĂ cu japca ROMÂNIEI!

”Înghețarea” conflictului ucraineano-rus a ajuns aproape un deziderat la vedere al Administrației Biden. Cea care, sub presiunea crescândă a tot mai numeroasei proprii comunități musulmane, dar și a elitei financiare și diplomatice cu origini asumate evreiești, trebuie să rezolve în primul și în primul rând ”haosul” deja civil din Fâșia Gaza. Și asta până ce nu este prea târziu și escaladarea conflictului total israeliano -palestinian va duce la un devastator conflict mondial al civilizațiilor.

Biden tot mai izolat Putin gata să deschidă șampania

Iar cum toate eforturile birocratice ale democraților de a stopa ”revenirea în afaceri” a tot mai însetatului de răzbunare Donald Trump au eșuat până acum, ”blatul pe buget” de ultimă oră din Congresul SUA nu face decât să reprezinte o nouă mostră grăitoare a cinismului politic dureros, dar necesar. Astfel că democrații și republicanii au bătut palma ca să dea OK-ul bugetului pe 2024 propus de Administrația Biden, fără a mai lua în discuții măcar ajutorul ”de îndată” de 50 de miliarde dolari propus inițial pentru Ucraina…

22 decembrie, Washington…

Acum, aproape că nu îi mai miră nici măcar pe inițiații sistemului faptul că mai – marii statului român vor fi din nou prinși ”cu chiloții diplomatici în vine” de ”ultima ofertă de pace” făcută de emisarii ruși celor ai Statelor Unite ale Americii la Washington, în data de vineri, 22 decembrie.

Vor bate palma Se împarte din nou globul

Mai ales că, după ce ne-am procopsit cu niște ”autiști instituționali” precum ”girantul politicii externe” din fruntea statului român, Klaus Werner Iohannis și ”bombonica roz” plantată de acesta în fruntea Ministerului Afacerilor Externe, ”agheasma” Luminița Odobescu, Administrația Prezidențială și MAE nu iau în calcul decât ”informările confirmate” de la mapa oficială. Așa că pot ofițerii de legătură externi să facă ”roșu în gât” de cât țipă că omologii americani i-au avertizat că ni se pregătește ceva, că Iohannis și Odobescu refuză, cu o încăpățânare demnă de o cauză mai bună, să ia act barem de ultimul avertisment contrainformativ. Cel provenit, după cum susțin sursele noastre, pe cel mai uzitat canal neoficial de peste Ocean.

Vai de noi dacă ăștia doi girează politica externă românească

Și prin care suntem avertizați că în cadrul întâlnirii de la Washington, din 22 decembrie 2023, emisarii SVR-ului rusesc au predat omologilor americani un ”plan de pace” halucinant, ce este drept. Dar care a fost prezentat drept ”ultima ofertă de pace a Federației Ruse”, ceea ce nu lasă loc de prea multe interpretări. Astfel că, înainte de a îl accepta, refuza sau pronunța asupra lui, toată ”lumea bună” a diplomației occidentale trebuie barem să îl parcurgă…

Zelenski refuzat de Congresul SUA a ajuns să se laude cu un ajutor de 37 milioane dolari de la japonezi

Ceea ce, insist, nu este cazul autorităților de la București – în speță Administrația Prezidențială și Ministerul Afacerilor Externe – nici măcar acum, la trecerea a peste două săptămâni de la înștiințarea cu privire la ”oferta de nerefuzat” a Moscovei.

Uite de ce nu au mai căzut drone peste Dunăre

Planul rus prevăzând, în mare, următoarele ”borne” pentru ”înghețarea” conflictului din Ucraina, cel atât de mult dorit de către Administrația Biden, așa după cum sunt acestea identificate în raportul contrainformativ intrat în posesia noastră tocmai pentru a fi făcut public! Și pentru ca ”giranții politicii externe” românești să nu se justifice apoi că nu au știut!

” NOTA NR.(…)

Referitor la: Întâlnirea secretă între reprezentanții conducerilor serviciilor secrete (…) din Statele Unite ale Americii și (…) din Federația Rusă

Locul întâlnirii : Washington D.C.

Sursa: (…)

Nivel clasificare : S.S.I.D.

Subiect: Capitularea Președinția Zelenski vs. Renunțarea Federației Ruse de a ocupa întreaga Ucraina

Context:

Armata germană solicită sprijin NATO împotriva dronelor de nicăieri

Condițiile ultimatum ale Federației Ruse sunt clare:

Concluzii:

O mușcăm…?

În analiza informativă de care ”beneficiarii legali” de la București se feresc ”ca de tămâie” fiind apreciată ”întârzierea” unui răspuns tranșant al partenerilor strategici, cel puțin pe perioada alegerilor primare din luna ianuarie.

Ca și faptul că evitarea atacurilor cu drone din ”imediata proximitate” a teritoriului românesc ar fi fost prezentată de către partea rusă drept un ”gest de bunăvoință”.

Polonia își retrage militarii din Brigada Ucraineană

Acum, normal că nimeni nu cere ca România să ia o poziție categorică înaintea partenerilor din NATO. Dar și dacă ”marii bărbați de stat români” bagă ”capul în nisip” chiar nu reprezintă o soluție! Și chiar dacă nu convoacă de îndată CSAT-ul, șeful statului tot poate cere ”expertiza” tuturor factorilor instituționali implicați în gestionarea ”ofertei – momeală” a Federației Ruse. Una pe care o ”mușcăm” sau nu… Mai ales că, ghinion, în cadrul aceleiași analize informative externe intrate în posesia noastră este subliniată ”vulnerabilitatea eșecului  referendumului organizat de Republica Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană”.

Un eșec al referendumului neînsemnând doar ”decaparea” Maiei Sandu. Dar și o dovadă că ”momeala” rusă și-a atins încă o dată scopul operativ…

Ultimele stiri

  • Fiestă fără tauri!
  • Dărâmați tot! Să înceapă Lumea cu USR!
  • Accident cumplit în București! Femeie lovită mortal de o mașină
  • Val de aer rece în România. „Temperaturi mai scăzute decât în mod normal”/Când se mai încălzește vremea
  • Cursa pentru Cotroceni. Ciucă, despre scenariul în care l-ar înfrunta pe Ciolacu la prezidențiale: „Am fi competitori, nu…”
  • Incident în Capitală. Un șofer a „aterizat” cu mașina într-o fântână de la Unirii
  • Ciolacu a anunțat de când anume nu vor mai avea nevoie românii de vize în SUA: „Sunt ferm convins”
  • Emoții pentru elevi! Încep evaluările naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și VI-a
  • Mișcare suprinzătoare la Kremlin. Putin l-a exclus pe Şoigu din noul guvern/Cine preia șefia Ministerului Apărării
  • Ciolacu, ironic la adresa lui Geoană: Am crezut că domnul Geoană se ocupă cu războaiele, nu cu lansări de cărţi
  • Exit mobile version