Cauta

Radu Stroe a pus MAI-ul pres la picioarele „baronilor” locali!

Sarabanda numirilor si imputernicirilor la comanda a diverse structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne continua intr-un ritm halucinant. Deja situatia de la MAI a ajuns deja sa frizeze ridicolul, cu ordine de ministru date si revocate pe banda rulanta, la doar cateva ore, de acelasi semnatar.

Radu Stroe asculta cu sfintenie “sfaturile” colegilor de partid

 

Relu Fenechiu face ce vrea in Ministerul de Interne

Iar inconsecventa deja proverbiala a lui Radu Stroe are o singura explicatie: dependenta politicianului care se viseaza viitorul sef al SRI de influentii baroni locali, care continua sa faca legea in USL. Iar dupa ce ieri ziarul nostru a prezentat in exclusivitate imixtiunea presedintelui Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, in numirea sefilor din Politie, continuam astazi cu un caz asemanator, dupa aceeasi schema a numirilor aflate la limita traficului de influenta. Este vorba despre o alta „alba-neagra” de-a numirile, jucata la Suceava, chiar sub nasul procurorilor DNA care anchetau „celula” locala a retelei Fenechiu.

Blestemul DNA

Inceputul acestui an l-a gasit la conducerea IPJ Suceava pe comisarul sef Marcian Colman. Acesta a fost insa schimbat din functie, prin ordin de ministru, pentru a-i face loc comisarului sef Ioan Nicusor Todirut. Cel care, dupa cum sustin sursele noastre, a fost readus la Suceava, din exilul de la Calarasi, la presiunile exprese ale protectorului sau politic, liberalul Relu Fenechiu.  Numai ca planurile vicepresedintelui executiv al PNL au fost stricate din nou, de cosmarul vietii sale. Pentru ca  Directia Nationala Anticoruptie l-a trimis in judecata pe „pupilul” Todirut, acuzat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. Iar prejudiciul creat Ministerului de Interne de catre fostul sef al IPJ Suceava este o „nimica” toata: doar 60 de miliarde de lei vechi! Cu atat a umflat Todirut, impreuna cu comisarul sef Alexa Teodorovici, seful Serviciului Logistica, pretul unei cladiri cumparate de la SC Servicii Comerciale SRL, pentru a o transforma in sediu.

Ordinele de ministru, mai dese ca pilulele

Drept urmare a anchetei DNA, Relu Fenechiu nu a mai avut ce face si a trebuit sa inghita afrontul ca protejatul sau sa fie retrogradat din functie, la Serviciul Arme si Munitii. In schimb, a obtinut numirea in locul lui Todirut a unui alt ofiter aflat in gratiile sale, anchetatorii banuind ca nu s-a facut decat o rotire de cadre, pe aceeasi filiera in spatele careia se afla Fenechiu. Iar noul sef al IPJ, cu un nume predestinat parca sa fie legat de grupul „chestorilor lu’ peste”, comisarul sef Ioan Crap a preluat biroul fostului sau comandant. Numai ca, dupa o vreme, in urma unui scurtcircuit birocratic, in loc sa i se prelungeasca imputernicirea lui Crap, pe data de 9 septembrie a.c., la comanda IPJ a fost promovat celalalt adjunct, comisarul sef Viorel Oanea. Politia Suceava a apucat sa dea comunicatul oficial al instalarii, insa, imediat, s-a si schimbat schimbarea! Infuriat de inlocuire, Relu Fenechiu s-a pus pe telefoane si Radu Stroe revoca ordinul dupa doar trei ore de la semnarea sa!!! Asa ca Oanea redevine adjunct, iar Crap preia din nou comanda, spre linistea lui Relu Fenechiu. Cel care, aidoma tuturor „baronilor” locali, nu permite nicio numire fara avizul sau in zonele sale de influenta.  Si profita din plin de faptul ca institutia de care ar trebui sa se teama cel mai tare, Ministerul de Interne, le-a fost pusa pres inainte, sa-si stearga picioarele pe structurile care ar trebui sa-i controleze. Si uite cum ordinele de ministru, asa cum s-a intamplat la Ilfov, Suceava, dar si in alte parti, au ajuns sa fie date si revocate la doar trei ore, mai des decat se iau si pastilele…

Ultimele stiri

  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Accident grav pe DN2: șase persoane rănite/Trei mașini implicate în coliziune
  • Exit mobile version