Cauta

PUCI DGIA! GENERALE STAN, JOS LABA DE PE JUSTIȚIE!

Statul mai mult ticăloșit, decât paralel, uite că ”moare, dar nu se predă”… Ultimele rămășițe ale acestuia care au supraviețuit prin cotloanele sistemului reușind să facă mai multe ”valuri subterane” decât ar fi trebuit să le permită ”lupii tineri” care, scriptic cel puțin, cică au preluat comanda operative.

Generalul Gabriel Stan vrea să își pună omul în locul lui Pițu Cătălin Ranco

Marea bătălie pentru influența din sistem purtându-se, din nou, tot pe ”câmpurile tactice” ale Justiției. Acolo unde, dacă tot nu a mai avut niciun cuvânt de spus în recentele nominalizări ale procurorului general al României și procurorilor șefi ai Direcției Naționale Anticorupție și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, ”Frăția Generalilor” din serviciul secret al Ministerului Apărării Naționale, forțează acum barem securizarea ”propriei Justiții Militare”. Ce este drept, o ”felie” din ”Tortul” Justiției paralele care i-a revenit în exclusivitate Direcției Generale de Informații a Armatei în cei opt ani în care a fost condusă de generalul de-acum pensionar Marian Hăpău.

Gabi Oprea plimbat ca moaștele de șeful DCiSM

Numai că ”foamea” de influență este atât de mare, încât ”ultimul mohican” al ”cumetriei” Hăpău – Predoiu păstrat la vârful DGIA a ajuns să apeleze inclusiv la o ”alianță contra naturii”, doar pentru a își pune proprii procurori obedienți la conducerea Secției Parchetelor Militare. Numai că, ghinion, uite că deja ”se știe că se știe”! Mai ales că toate ultimele întâlniri de taină, fie ele în Modrogan sau în teritoriu au fost urmărite mai ceva decât ”finalele” din Champions League…

”Happy”, rămâne cum am stabilit!

Poate să se dea generalul Marian Hăpău și peste cap și să arunce cu bascul de pensionar – că oricum nu mai are cascheta militară! – de pământ, că tot a fost ”ejectat” de la conducerea DGIA exact în ziua pe care am anunțat-o cu trei luni mai devreme! Asta ca să fie clar, de la bun început, că a rămas cum am stabilit! Cu tot efortul logistic depus barem pentru a se devansa sau amâna cu o zi această procedurizare dezvăluită ”chirurgical”. Iar dacă generalul Hăpău a ajuns să ”atârne” pe la diverși camarazi ca să mai îndulcească umilința pensionării, este strict treaba acestora din urmă dacă își asumă sau nu riscul…

Pentru că, oricum, ”lovitura” din 27 iunie anul trecut anunța nu doar că ”NAȚIONAL a avut dreptate! Hăpău, executat de la șefia DFIA”, dar și că viitorul șef al Informațiilor Militare din Ministerul Apărării Naționale va fi Petru Băiceanu. Un ”no name” necunoscut la acea dată – 27 iunie 2022! – până și multor inițiați ai sistemului.

Acoperiții DGIA Mai rari băieți mai rari

Dar uite că așa a și fost! Iar generalul – maior pe atunci Petru Băiceanu a devenit noul șef al Direcției Generale de Informații a Armatei!

Și asta în ciuda tuturor eforturilor de-a dreptul disperate ale ”vechii gărzi hapiste” de îl instala drept succesor al generalului Marian Hăpău pe un cu totul alt ”contrainformativ”… Cel al cărui nume de altfel se și regăsește pe lista de mai jos…

”Ploaia de stele” din 29 noiembrie

Scurta prezentare operativă a noului șef al Direcției Generale de Informații a Armatei fiind una pe cât de concisă, pe atât de conformă cu statutul unui ofițer de contrainformații ce a preluat comanda unui serviciu secret…

Iohannis și a deschis fabrica de generali

”Petru Băiceanu a primit prima stea de general în decembrie 2018, iar în anul 2020 a primit cea de-a doua stea de general( între timp a făcut trei!). Deține trei terenuri în județele Giurgiu și Neamț, un apartament în București  și trei case de locuit. Are în proprietate un autoturism Audi și unul Seat. Din postura de fost șef al Direcției de Contrainformații și Securitate Militară din cadrul Direcției Generale de Informații a Armatei a încasat în anul 2021 o soldă de 173.077 lei, la care se adaugă o indemnizație de veteran în Teatrul de Operații Externe de peste 6.000 lei.

Soția generalului Petru Băiceanu lucrează în cadrul ANAF, la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili.”

Dacă și Incicaș are trei

Numai că numele celui care a aspirat până în ultima clipă că el va fi ”alesul” pentru asigurarea succesiunii la conducerea DGIA după retragerea generalului Hăpău  se regăsește pe lista Administrației Prezidențiale din data de 28 noiembrie, 2022. Atunci când președintele României, Klaus Werner Iohannis a semnat următoarele decrete:

” – Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent – cu trei stele a domnului general-maior – cu două stele Băiceanu Petru din Ministerul Apărării Naționale – șeful DGIA.

Și lista ofițerilor MApN peste care s-a abătut ”ploaia de stele” din 29 noiembrie pare a continua la nesfârșit, cu noii generali Ilina Constantin, Manea Robert – Cristian, Mocanu Bixi – Pompiliu, Pițu Cătălin – Ranco, Ricu Adrian, Scurt Cornel – Traian, Tomoială Marius – Gabriel, Tudor Adrian, Turculeț Gabriel – Constantin, Vasiliu Adrian, Micloș Cătălin – Eugen, Șerbeszki Marius, Mustățea Marinică, Neculae Marcel, Toma Alecu…

DCiSM: Locul lui Pițu vrem!

Acum, poate doar amatorii de statistici sau agenții GRU să mai contabilizeze în câți ani fac atâția generali, toate armatele membre ale NATO la un loc! – câți a făcut Ministerul Apărării Naționale într-o singură zi, cea de 29 noiembrie… Oricum, de pe lista – almanah semnată de Iohannis, la această oră contează două nume… Cel al generalului – maior Stan Gabriel, noul șef al Direcției de Contrainformații și Securitate Militară. Și cel al generalului cu o stea Pițu Cătălin – Ranco, retras de la conducerea Secției Parchetelor Militare. Astfel că locul acestuia din urmă îl vrea acum generalul Stan Gabriel. Cel care, dacă tot nu a reușit să pună mâna pe conducerea DGIA și a trebuit să se mulțumească ”doar” cu cea a DCiSM, forțează acum impunerea propriului ”turnător” – la propriu și la figurat! – în funcția de procuror șef al Secției Parchetelor Militare.

Scop în care l-a reactivat până și pe Gabriel Oprea! Cel pe care totuși ar trebui să tremure încă ”izmana”, după ce tocmai ce i-a trecut pe la ureche ”glonțul” unui nou dosar penal.

Hăpău Uite cine a condus DGIA

Așa că generalul Stan Gabriel – că de la Gabriel Oprea sau celălalt șef de structură băgat în schemă chiar nu avem pretenții! – ar trebui să înțeleagă barem acum, înainte să se treacă la ”next level” al documentării, că DCiSM nu are cum să își pună procurorul de casă în fruntea Secției Parchetelor Militare! Fie și pentru simplul fapt că procurorii militari trebuie să documenteze ofițerii MApN și implicit ai DCiSM – DGIA, ci nu invers!

Așa că, generale Stan Gabriel, ori vă asumați la vedere ”propunerea”, ori abandonați de îndată această operațiune sub acoperire, una cu iz de ”puci DGIA la Justiția Militară”! Prietenii știu prea bine de ce!

Ultimele stiri

  • Mihai Albu, diagnosticat cu cancer. Designerul a fost operat/Primul mesaj al fostei soții, Iulia Albu: „Este o luptă grea în care…”
  • Incident grav! Doi polițiști, împuşcaţi într-o secție de poliție din Paris – VIDEO
  • Trucul prin care românii pot să ajungă să păcălească automatele sistemului de reciclare și să ia bani şi pe sticle care nu sunt în program
  • UPDATE. Informații noi despre starea lui Florin Piersic/„Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore”
  • Noi vești despre starea actorului Florin Piersic. Ministrul Sănătății: „Lucrul ăsta contează foarte mult”
  • Poza Zilei
  • Amiralul Horatio Nelson are de gând să elibereze Crimeea în doi timpi și trei mișcări
  • Alege ce citești
  • Iohannis cu Geoană, rocada mică, beleaua mare
  • S-a spart buba angajărilor pe pile la ANRE
  • Exit mobile version