Cauta

Pe cine va atinge „blestemul Crestin”?

Zilele trecute a avut loc eliberarea unor noi membri din „Lotul bancherii”. La prima vedere, decizia magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ar putea parea o adevarata lovitura pentru procurorii anticoruptie care i-au arestat. Mai ales ca printre cei scosi de dupa gratii se numara si afaceristul Vasile Crestin, considerat de catre anchetatori „cheia” intregii afaceri cu obtinerea de credite ilegale de peste 85 milioane de euro.

Fratii Crestin au platit sa li se picteze portretele pe zidurile unei biserici din Capitala

Vasile Blaga
Ioan Niculae
Numele lui Adriean Videanu (foto), Vasile Blaga si Ioan Niculae apar in legatura cu afacerile familiei Crestin

Numai ca, recunoscuti ca se calauzesc dupa principiul „nimic nu se pierde, totul se transforma”, cei de la DNA nu par deloc afectati de aceasta infrangere suferita in instanta. Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, procurorii sunt gata acum sa treaca la urmatorul nivel al anchetei, unde apar numele unor importanti lideri politici sau oameni de afaceri. Ceea ce nu ar face decat sa intareasca legenda dovedita de dosarele de pana acum in care au fost implicati „pietarii din Dorobanti”. Pentru ca, pana acum cel putin, toti colegii de dosare ai fratilor Dumitru si Vasile Crestin au ajuns in cele din urma dupa gratii, in timp ce ei au fost achitati…

Spovedanie la DNA

Implicati in tot felul de afaceri, fratii Ioan, Dumitru si Vasile Crestin au ajuns celebri dupa ce si-au pictat portretele pe zidurile unei biserici de pe Bulevardul Barbu Vacarescu din Capitala, dar mai ales dupa ce au reusit ca, in schimbul unei sume modice, sa intre, pe cai cercetate acum de catre procurori, in posesia celebrei Piete Dorobanti, recunoscuta drept cea mai scumpa. Iar la sfarsitul anului trecut, DNA i-a anchetat pe Ioan si Vasile Crestin pentru implicarea in reteaua care a obtinut credite bancare ilegale de peste 85 milioane euro si care a afectat bancile BRD, Volksbank si ATE Bank.  Insa cunoscatorii sistemului au apreciat inca de atunci ca fratii Crestin vor reusi in cele din urma sa scape din nou din ghearele DNA, unde vor ramane doar partenerii acestora. Cum s-a intamplat de fiecare data. Astfel, Vasile Crestin a fost invinuit in dosarul furturilor de motorina, dar a scapat dupa ce a dat cu subsemnatul la DNA. In schimb au fost condamnati definitiv toti ceilalti inculpati din dosar, in frunte cu coloneii Dumitru Paltinea si Daniel Bucur, nimeni altii decat sefii SRI Prahova. La randul sau, Dumitru Crestin a fost audiat in dosarul devalizarii CFR, dar a fost, stranie coincidenta, singurul care a scapat. Printre cei condamnati la ani grei de inchisoare s-au numarat Mihai Necolaiciuc, Gabriel Preda, Chiriac Tonea si chiar Mihai Batranu, nimeni altul decat cumnatul lui Crestin!

Pe cine o fi trecut in acatiste?

Acum, starea de arest preventiv a lui Vasile Crestin a fost inlocuita cu interdictia de a parasi tara. Iar toti ceilalti implicati in dosar se intreaba  care dintre ei urmeaza acum a fi atins de „blestemul Crestin”.  Marius Locic si bancherul Lucian Cojocaru sunt deja acuzati oficial. Numele fostului sef al Politiei Romane, chestorul  Liviu Popa, si cel al lui Vasile Blaga apar in stenogramele interceptarilor facute de ofiterii sub acoperire. Mai mult, presedintele PDL figureaza chiar protector al unora dintre inculpati. La randul sau, de-a lungul vremii, si miliardarul Ioan Niculae a derulat afaceri cu firme „capusa” ale fratilor Crestin. Insa, desi numele sau nu a fost implicat inca oficial in acest dosar, surse din cadrul anchetatorilor sustin ca in „pole position” s-ar afla Adriean Videanu. Ceea ce ar reprezenta o noua lovitura pentru acesta, mai ales ca DNA trateaza cu celeritate si dosarul Codrut Marta – Sorin Blejnar, unde, din nou, itele anchetei duc si la cunoscutul membru al „Clubului de la Monaco”.

Ultimele stiri

  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Curtea de Conturi Europeană spulberă fantezia zero emisii. Bateria costă cât o mașină normală
  • Accidentarea lui Mykolenko, avantaj pentru România
  • Exit mobile version