Cauta

ORNISS blocheaza MAI!

Greu de spus ce consilieri pe probleme de securitate nationala or avea liderii coalitiei de guvernare ca, in timp ce ”da-i si lupta” cu statul paralel din toate pozitiile, incat vor ajunge cat de curand sa incerce si un ”69”, au uitat cu totul de ”fabrica de paradit” de la Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat. Si iata ca, dupa ce pe ”feuda” lui Marius Petrescu inca nu indrazneste sa calce nici picior de control intern, acesta din urma continua sa faca tot ceea ce  poate doar baietii de la ”Doi s un sfert” stiu mai bine, si anume sa se joace de-a Dumnezeii cu carierele celor din sistem, avansand sau fiind schimbat din functie doar cine vor ei!

De ce? Pentru ca pot! Pentru ca au la dispozitie parghia atotputernica a avizului ORNISS pentru care, culmea, nu trebuie sa dea nicio explicatie, nimanui! Si atata timp cat nimeni nu a indraznit sa le ia din mana aceasta ”bagheta” cu care fac ”magie neagra” la Ministerul de Interne mai ales, dar si la nenumarate alte institutii de forta, Marius Petrescu chiar ca este ”Dumnezeul Sistemului”! Postura din care, din nou a intins nepermis de mult coarda, zeci de ofiteri din cadrul MAI cazand victime, ”ca mustele”, jocurilor de culise prin care nu le sunt acordate sau chiar le-au disparut ca prin minune autorizatiile Strict Secret de Importanta Deosebita – SSID. Autorizatii de acces la informatii clasificate in absenta carora ”tintele” se trezec apoi invariabil pe cap si cu actele administrative ale eliberarii din functie. Iar tragerile de timp si ”simularile” de caz prin care cererile de acordare a SSID sunt tinute la verificari ”pe termen nelimitat” poate ii trezesc la realitate si pe capii MAI, dar si ai actualei Puteri politice. Care nu ar trebui sa uite ca ORNISS a fost, pe langa DNA, principala ”arma mortala” prin care statul paralel a ”macelarit” sute, daca nu chiar mii de ”indezirabili” din sistem, cel mai bun exemplu fiind chiar cel al actualei avocate Ingrid Mocanu.

Anexa SRI

”Autobuzele” se umpleau pe vremuri de ofiteri care erau debarcati de pe functiile de conducere la un singur semn al atotputernicului Serviciu Roman de Informatii, Marius Petrescu apasand imediat ”butonul nuclear” prin care cei care nu erau pe placul statului paralel se trezeau peste noapte fara avizul ORNISS. Si fara nicio explicatie, bineinteles. Iar lucrurile nu s-au schimbat nici acum, cu toate ca a trecut, totusi, atata amar de vreme de la preluarea puterii politice. Iar in timp ce Marius Petrescu continua sa tina dizertatii aburitoarea despre rolul ORNISS de ”gardian al secretelor NATO”, structura ”fantoma” condusa de acesta a ajuns sa aduca, din nou, Ministerul de Interne in pragul blocajului total! Pentru ca, ”inexplicabil”, un SSID a ajuns mai greu de acordat decat ar organiza hastagienii rezistenti un miting de sutinere a lui Liviu Dragnea! Si pentru ca umilinta ”inghitita” de ofiteri sa fie deplina, unele dintre cadrele de conducere din IGPR sau alte structuri din MAI s-au trezit ca ”magia neagra” de la ORNISS a facut sa le dispara peste noapte avizele si autorizatiile detinute de ani si ani de zile! Asa ca, degeaba ajungi sa castigi concursuri sau sa fii imputernicit pe vreo functie, ca nici macar ministrul de Interne nu te poate feri de ”alba-neagra” cu SSID ale lui Marius Petrescu, cel care a ramas astfel adevaratul conducator din umbra al sistemului. Asta chiar daca si ”elvetienii” de la DGPI se misca si ei mai cu talent si pun pe tava lui Petrescu rapoartele cu ”concluziile verificarilor efectuate”, ceea ce oricum nu prea este cazul…

Ultimele stiri

  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Exit mobile version