Cauta

Ordin pervers de la Palatul Victoria: Declansati Jihadul amenzilor!

Se pare ca in ciuda zecilor de taxe si impozite suplimentare puse numai de la inceputul anului, bugetul de stat nu da semne de reanimare. Asa ca, in loc sa creasca spectaculos, incasarile reale au inceput deja sa scada vertiginos.

Ionel Blanculescu, principalul consilier pe probleme economice al sefului Guvernului

De la politistii locali si jandarmi, pana la comisarii Garzii Financiare si inspectorii de protectia muncii, toti cei cu atributii de control trebuie sa amendeze tot ce misca

Insa in loc sa caute solutii de a stopa iminenta prabusire a veniturilor, diriguitorii finantelor publice se multumesc cu o stratagema inselatoare folosita de multi dintre sefii a diverse directii si servicii. Care, mai nou, si-au instruit subalternii, dar strict „neoficial”, sa declanseze un adevarat Jihad al amenzilor, pentru a se putea raporta mai sus cresterea incasarilor. Insa situatia este cu atat mai hilara, cu cat tot „organele de control”, ca sa scape de protestele tot mai vehemente ale bietilor afaceristi calcati zi si noapte de nenumaratii reprezentanti ai statului, ii invata pe acestia din urma sa conteste imediat amenzile primite. Astfel ca sumele respective ajung in visteria tarii doar pe hartie, „umfland” un buget deja supradimensionat.

Ponta stie?

De cateva zile, de cand se pare ca Fiscul, in ciuda tuturor eforturilor facute, si-a recunoscut neputinta de a petici bugetul, mai marii unor institutii publice cu atributii de control au trecut la o masura incredibila de a face totusi rost de cat mai multi bani pentru finantele tarii. Culmea este insa ca, dupa cum sustin sursele noastre, fiecare functionar public sau demnitar implicat in aceasta schema da vina pentru „ordinul criminal” pe seful de mai sus. Astfel ca aproape ajungi sa te intrebi daca seful Guvernului o fi si el „partas” la aceasta stratagema sau cei din jurul sau au pus din nou pe roate un sistem „paralel” de raportare a cifrelor, ca pe vremurile celelalte. Pentru ca singurul lucru clar este ca, oricat de disperat ar fi sa isi pastreze scaunul, nici macar unul din sefii implicati nu isi asuma riscul de a da acest ordin pe bune, pentru a nu fi astfel facuti vinovati in cazul vreunei scurgeri de informatii.

Nu scapa nimeni!

De la un amarat de buticar de la coltul blocului si pana la intreprinzatorii carora afacerile au continuat sa le prospere chiar si pe vreme de criza, aproape ca nu mai este patron in Romania zilelor noastre care sa nu se confrunte cu o serie nesfarsita de controale. Ce-i drept, dintotdeauna trebuia sa stea cu ochii pe usa si cu un plic pus strategic in sertar in cazul in care vreun „hamesit” de la stat isi baga nasul in gestiunea sa, dar, de putina vreme, situatia a scapat cu totul de sub control. Astfel ca pana si comercianti care erau recunoscuti ca intangibili pentru protectia mai mica sau mai mare de care se bucurau au ajuns in situatia dea privi nauci la procesele verbale ale contraventiilor incasate pe banda rulanta. Iar tuturor acestora, „organele”, indiferent de institutia de la care provin, le raspund ridicand din umeri neputinciosi ca „e ordin de sus sa nu scape nimeni, nu avem ce face …”

Cerc vicios

Acum, ce-i drept, la ce dimensiuni a ajuns evaziunea fiscala in Romania zilelor noastre, o astfel de operatiune de amploare care sa implice toate institutiile statului ar fi mai mult decat binevenita. Numai ca, in aceasta situatie cel putin, totul pare a fi doar un fel de praf aruncat in ochii premierului. Iar cum principalul consilier pe probleme economice al acestuia, Ionel Blanculescu, este ocupat sa se razboiasca pe bloguri cu trupele NATO, este greu de crezut ca Palatul Victoria va putea opri prea curand isteria amenzilor. Care, ce este cel mai grav, nici macar nu aduc bani la buget, contravenientii fiind invatati, cu toate ca o stiu si singuri, sa conteste imediat amenzile primite in instanta. Unde castiga pe banda rulanta, din cauza nenumaratelor vicii de procedura, dintre care cea mai des intalnita este folosirea de catre agentii constatatori a unor veritabili „martori profesionisti”, care semneaza de-a valma sute de procese verbale. Asa ca, in timp ce mai marii unor structuri se impauneaza cu statisticile amenzilor date, acestea nu intra si la buget, ele fiind, de cele mai multe ori, anulate in instanta.

Macel pe Litoral

Din pacate, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, „impozitarea” suplimentara prin amenzi va fi extinsa in timpul sezonului estival. Deja se fac pregatiri intense pentru declansarea unui adevarat „macel” printre comerciantii de pe Litoral, care vor fi „vanati” si amendati pana la saturatie, pentru a se da astfel un exemplu intregii tari de „relansare a turismului”. Asta in timp ce licitatiile ”coapte” la ministerul Transporturilor, ca sa dam un singur exemplu, continua sa-i ingrozeasca pe participantii onesti si pe anchetatori deopotriva…

Ultimele stiri

  • Poza Zilei
  • Horoscop 29 aprilie 2024 – Trebuie să fiţi diplomaţi
  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Exit mobile version