Cauta

Ofiter acoperit „Doi s’un sfert” la sefia DGA!

Mare mai este gradina Ministerului de Interne din Romania! Dar, totusi, la cate cutremure a lovit in ultima perioada MAI, nimic nu se compara cu dezvaluirea bulversanta a „inghitirii”  Directiei Generale Anticoruptie de catre „sora” mai mare, celebra unitate „Doi s’un sfert”.

Trecutul profesional al comisarului sef Liviu Croitorescu ascunde multe surprize

Sau, mai bine spus, nu de catre intreg serviciul secret infiintat de „Vulpea” Virgil Ardelean, ci de un puternic grup de interese politice si mai ales economice, apropiat unor lideri marcanti ai PNL. Care astfel au incercat, dupa cum suspecteaza alte structuri de informatii, sa-si aserveasca intreaga operatiune anticoruptie pe linia Internelor, prin numirea intr-un post cheie, cel de director adjunct al DGA, a comisarului sef Liviu Croitorescu. Cel care , dupa cum sustin sursele noastre, a condus – si poate o mai face, fie si din umbra – cea mai secreta sectiune din cadrul DGIPI: autoprotectia interna.

S-a depasit linia rosie

Radu Stroe si Marian Petrache l-au sprijinit intens pe Croitorescu

Este un lucru nemaiintalnit pana acum in lumea serviciilor secrete, ca un comandant al unei structuri sa fie infiltrat si la conducerea unei Directii rivale. Si totusi, spre stupefactia multora, aceasta este concluzia la care au ajuns specialistii din sistem care au monitorizat atent traiectoria profesionala a comisarului sef Liviu Croitorescu. Cel care, dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, a fost impus la sefia IPJ Ilfov de catre fostul ministru de Interne, Radu Stroe, alertat de catre „baronul” Marian Petrache ca politia si structurile anticoruptie au inceput sa dea iama prin „RAI”-ul controlat de catre liderul liberal si oamenii sai de incredere.

Rocada intre „acoperitii” DGIPI

Marian Petrache

Insa aducerea cu japca a comisarului sef Liviu Croitorescu la conducerea IPJ Ilfov nu a facut decat sa mai provoace un scandal la nivelul MAI, in timp ce restul structurilor implicate in combaterea evaziunii din asa-numita Republica Autonoma Ilfov nu au facut pasul inapoi si au declansat in angrourile de la marginea Capitalei cea mai ampla operatiune antifrauda din ultimii ani. Astfel, ”pionul” Croitorescu a fost extras de la IPJ si mutat surprinzator pe tabla de sah a MAI-ului la conducerea DGA. Insa gestul lui Radu Stroe a iscat cu atat mai multe semne de intrebare cu cat la sefia IPJ Ilfov a fost adus, in mod precipitat, comisarul sef Gheorghe Popescu. Cel despre care se spune ca nu a facut macar vreo zi de munca operativa de politist, fiind, inainte de „acoperirea” de profesor la Academia de Politie, ofiter de contrainformatii la DGIPI. Adica subaltern al lui Croitorescu…

Acoperirea „acoperitilor”

Adjunctii IGPR, chestorii Florentin Robescu si Gheorghe Popa, asteapta cu emotie finalizarea anchetelor care ii privesc

Cum prin insasi denumirea sa, Directia Generala de Informatii si Protectie Interna are menirea de a-i proteja informativ pe angajatii MAI, pare logic ca nu mai este nevoie, cum se intampla la alte structuri, de un serviciu special de „protectie interna”. Iata insa ca, supriza de proportii, in cadrul „Doi s’un sfert” functioneaza de ani buni si cea mai secreta structura, „autoprotectia interna”. Formata din cei care ofera „consultanta” pana si celor mai bine infiltrati agenti secreti ai serviciului. Iar delicata misiune de a conduce aceasta unitate de elita i-a revenit comisarului sef Liviu Croitorescu.

Risc maxim

Bineinteles ca, fiind vorba de o astfel de structura ultrasecreta, pe legitimatia respectivului ofiter nu a scris si nu va scrie niciodata si aceasta calitate. Mai ales ca multi cunoscatori ai sistemului stiu bine ce implicatii majore are o astfel de misiune. Numai ca, aceiasi oameni au ramas „tut” cand au vazut numirea, la presiunile aceluiasi Radu Stroe, a sefului „acoperitilor” de la „Doi s’un sfert” in fruntea „acoperitilor” de la DGA! Mai ales ca, la nivel oficial cel putin, nu s-a anuntat nicio fuziune a celor doua stucturi rivale. Chiar daca misteriosul ofiter poate explica ca s-ar fi retras din munca operativa specifica DGIPI. Practic, acum directorul adjunct la vedere de la DGA se afla in postura de a centra si da cu capul cu toate dosarele „acoperitilor” din MAI.  Ceea ce este extrem de riscant, mai ales in cazul unor ofiteri sub acoperire care, sa zicem, lucreaza la „caracatita” din Ilfov si pot ajunge peste noapte eroi sau…

Lotul „Academiei”

Mai mult, din informatiile intrate in posesia noastra reiese ca procurorii anticoruptie sunt extrem de avansati cu cercetarile intr-o ancheta privind mai multe nereguli comise de unii profesori plini sau „asociati” de la Academia de Politie. Concret, este vorba despre mai multi chestori din MAI, in frunte cu adjunctul IGPR , Gheorghe Popa, suspectati ca au incasat sume importante din bani europeni, fara a avea acest drept. Iar printre cei care, in curand, vor fi chemati sa dea cu subsemnatul privind deturnarea de fonduri de la Academia de Politie se numara si comisarul sef Liviu Croitorescu. Dar, cel putin aici, lucrurile sunt clare, „acoperitul” DGIPI bagat pe gatul DGA neavand nici o legatura cu DNA. Doar ancheta in curs de desfasurare, bieninteles…

Ultimele stiri

  • Veste bună pentru această categorie de pensionari. Vor putea ieşi la pensie mai repede, dar cu o condiţie. Proiect în Parlament
  • Cea mai mare păcăleală a lui Nicușor Dan: în 2024, bucureștenii se spală cu apă încălzită la ibric
  • Cristian Popescu Piedone i-a retezat orice speranţă lui Ciolacu privind retragerea din cursa pentru Primăria Generală: „Se bat cap în cap”
  • Mega 2024, în România. Von der Leyen, contestată la Bucureşti!
  • Tragedie în ziua de Florii 2024, la Mamaia: un bărbat de 50 de ani s-a înecat în mare!
  • Scriitorul Nicolae Iliescu va fi înmormântat marți, la Cimitirul Străulești 2
  • Telefonul tău te ascultă în timp ce vorbeşti cu apropiaţii, iar informaţiile ajung în online. Iată cum dezactivezi „funcţia-spion”!
  • Afacerile care pun, de azi, lacătul pe uşă. Legea intră în vigoare!
  • FCSB este noua campioană a României
  • Horoscop de Florii – duminică, 28 aprilie 2024. Nativii caută să se liniştească, dar vor întâmpina probleme
  • Exit mobile version