Cauta

OFICIAL! Rares Vaduva a ”zburat” din MAI!

Gata, Rares Vaduva deja este istorie la Ministerul de Interne, dupa ce in urma cu doar cateva ore procedurile retragerii detasarii sale au inceput a fi prelucrate de urgenta. Si uite cum, tot la fel cum Anca Alexandrescu a parasit Palatul Victoria dupa o singura ”noapte alba” provocata de dezvaluirile noastre, si directorul general adjunct al ”Directiei Generale de Protectie Interna a mai rezistat pe functie tot doar  o zi dupa ce titram ”Rares Vaduva, retras definitiv de la MAI”. Si cu toate ca astfel mai bifam inca o serie de dezvaluiri ”cu finalizare”, de aceasta data lucrurile nu se vor opri aici.

Carmen Dan a ramas fara Rares Vaduva

Pentru ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, pe omul care avea ambitia sa preia controlul absolut al intregului Minister de Interne, cu tot cu DGPI si DGA nu-l asteapta vremuri linistite nici macar dupa extragerea sa. Mai ales ca aceasta nu a fost una din initiativa proprie, asa cum ar fi fost poate mult mai onorabil. Iar contraatacul plangerilor penale depuse de chestorii ”vanati” de ”Fratia Blondei”, inclusiv prin actiuni ilegale de filaj 24 de ore din 24 si abuzive anchete interne va fi declansat in cel mai scurt timp. Spre disperarea lui Carmen Dan si a putinilor oameni ramasi in preajma sa, care de-abia acum se intreaba ce i-o fi ”manat” pe ei de au pornit cu atata slugarnicie si exces de zel in razboiul ”sinucigas” in care i-a impins Rares Vaduva…

Dupa el, potopul!

Desigur ca prima ”necunoscuta” care trebuie aflata dupa retragerea lui Rares Vaduva este si cine a ordonat, dar mai ales cine a executat recentele operatiuni ilegale de filaj, de o complexitate fara precedent, impotriva mai multor chestori si sefi de structuri din MAI care au refuzat sa plece la ordinul neoficial si ”pe persoana fizica” al lui Carmen Dan. Mai ales ca, de aceasta data cel putin se pare ca structura de specialitate a ”Doi s’ un sfert” ar f refuzat sa execute aceasta misiune ilegala. Ceea ce nu face decat sa agraveze si mai tare lucrurile daca filajul a fost executat de vreo firma privata sau pe cont propriu, dar cu dotarea ministerului, tinand cont ca mare parte din cei filati in ultimele saptamani conduc structuri vitale a caror secretizare este asigurata prin lege. Sau asigura legaturile interisntitutonale inclusiv cu alte structuri informative romanesti sau cele ale partenerilor strategici.  Cum la fel de grave sunt insa si acuzele aduse in plangerile penale care vor fi depuse in curand impotriva unor anchete, audite si controale interne considerate abuzive si al caror singur rol ar fi fost sa-i forteze pe cei indezirabili ”Fratiei Blondei” sa plece din functiile ocupate prin concurs. Iar de la Directia Rutiera la DICE si de la DGA la Academia de Politie, efectul de bumerang al ”executiilor” si anchetelor interne poate aduce oricand rasturnari spectaculoase de situatie. Mai ales ca, de acum inainte, si daca ar vrea Rares Vaduva chiar ca nu ar mai putea sa-si tina promisiunea ca ”rezolv eu totul” cu care ii incuraja pe ”smiorcaitii” membri ai ”Fratiei Blondei”. Si jalea gruparii lui Carmen Dan este cu atat mai mare cu cat, in ultima vreme, tot mai multe dosare  sensibile au primit deja ”numar de penal”, altele fiind si trimise structurilor de Parchet competente. Dar, oricum, vom reveni cat de curand cu amanunte incendiare din anchetele efectuate acum sub stricta coordonare a procurorilor.

Ultimele stiri

  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Exit mobile version