Cauta

OCTOGON: AXA PAHONȚU – HALALAI, TUN SIRIAN pentru REGIMUL IOHANNIS!

Gata, picioarele de lut ale ”mamutului” regimului Iohannis se fărâmițează pe zi ce trece. Numai că, ghinion, uite că nu toți radicalizații ”deceniului iohannist” părăsesc corabia Cotrocenilor!

Existând chiar ”sinucigași” politici ai sistemului care preferă să profite de finalul de an pe care îl mai au la Putere, pentru a da ultimele ”tunuri”! Greu de explicat de ce își asumă asemenea riscuri, din moment ce oricum ”au pus ce era de pus de o parte și de alta”… Cât să trăiască îmbelșugați descendenții din următoarele generații…

Suplimentează DARUL!

Iar din ”Afacerea Siriană”, cea care tocmai se pune la cale în aceste zile la malul mării, bineînțeles că nu avea cum să lipsească numele șefului Serviciului de Protecție și Pază, generalul Lucian Pahonțu. Cel care, după cum dezvăluiam zilele trecute, va fi socru mare chiar sâmbăta aceasta, pe 2 septembrie. Numai că, aflând de folosirea ilegală a tehnicii de monitorizare primită de SPP de la americani – implicit drone și sisteme de recunoaștere facială! – la evenimentul strict privat care va avea loc la Palatul Snagov, deja prea mulți dintre invitații de seamă de la vârful clasei politice și sistemului deopotrivă au declinat invitațiile, după ultima ”lovitură”.

Astfel că socrul mare Lucian Pahonțu va trebui să se bazeze, în mare parte, doar pe proprii cotizanți din cadrul Serviciului de Protecție și Pază.

Astfel că tocmai ce a fost accelerată procedura de achiziție a terminalului de GPL OCTOGON, de lângă zona Petromidia – Năvodari, de către un grup de oameni de afaceri străini documentați ca aflându-se ”în siajul” șefului Serviciului de Protecție și Pază, generalul Lucian Pahonțu. Cel care nu ar trebui să uite că oricum îl ”va scuipa calculatorul” la anul, pe 2 noiembrie!

Se zdruncină și ”ȘANDRAMAUA” EXIMBANK!

Iar situația operativă a întregului regim iohannist seamănă izbitor cu cea de la ”Banca lui Halalai”. Mai ales că ”bancherul sistemului”, Traian Sorin Halalai știe mai bine decât oricine altcineva câte zile mai are în fruntea EXIMBANK! Și nu neapărat pentru că este deja chestie ”de zile” până ce îi expiră mandatul în fruntea băncii de stat unde a fost numit după ce a împrumutat un milion de euro pe persoană fizică. Dar toate astea se știu…

După cum uite că se știe și că același neobosit Traian Sorin Halalai este interesat, tot pe persoană fizică, nu doar de ridicarea unor proiecte imobiliare  – stranie premoniție ! -”pe drumul Jilavei”… Dar și de ”afacerea secolului”, așa cum este considerată inevitabila achiziție a terminalului de GPL dezvoltat de familia Idu lângă Petromidia – Năvodari! Preluarea afacerii ”OCTOGON” atrăgând privirile tuturor marilor jucători de pe piața energetică, în ultimele luni…

Practic toți giganții domeniului cu interese financiare de miliarde de euro, dar nu numai accesând toate pârghiile posibile și imposibile pentru a pune mâna pe această adevărată mină de aur care este considerat a fi terminalul OCTOGON!

Cu atât mai mare fiind stupefacția tuturor concurenților implicați atunci când și-au dat seama că, după șase luni de curte asiduă, se pare că, în cele din urmă, cel care va ”înfige steagul” peste cel mai râvnit terminal de GPL din această parte a lumii este … Nawaf Salaneh! Omul de afaceri sirian care este președintele ALEXANDRION GROUP! Afacerile de bază cunoscute fiind, de ani de zile, cele cu alcool! Dar care acum vrea să cumpere unul dintre singurele două terminale de GPL de la malul Mării Negre!

Pentru că, după șase luni în care toți giganții energetici internaționali s-au zbătut să prindă un culoar favorabil pentru achiziția terminalului strategic, iată că pe 25 august s-a înscris în cursă și Nawaf Salaneh! Și nici nu au apucat bine competitorii să își revină din șoc, că deja pe 28 august, o delegație mixtă verifica terminalul!

Ce este drept, structurile informative românești neavând nici măcar acum cea mai mică reacție. Poate timorate și de ”legendarea” cetățeanului sirian Nawaf Salaneh în încrengătura de conexiuni în care se mai găsesc și numele lui Klaus Werner Iohannis, Dan Andrei Muraru, Traian Halalai sau Lucian Pahonțu… Aceasta fiind o mică parte a listei contrainformative intrate în posesia noastră.

Numai că, astăzi cel puțin, poate că este suficient ca barem Traian Sorin Halalai și Lucian Pahonțu să ”știe că se știe”…

Pentru cine?

Mai ales că, în ciuda ”autismului” operativ deja penibil de care dă dovadă sistemul, iată că o singură structură contrainformativă își pune obsesiv una și aceeași întrebare…” Pentru cine o cumpăra terminalul”? Pentru sirieni…? Pentru americani…? Pentru ruși…?

Ultimele stiri

  • Scumpirea detergenților, în vizorul premierului. Urmează o anchetă
  • Patru oi au fost înscrise la o școală, în Franța. Motivul din spatele demersului ieșit din tipare
  • Ciolacu, anunț de ultimă oră: „Am reușit să scădem inflația la 5.9% în aprilie, aproape la jumătate față de nivelul înregistrat la…”
  • Dezastru în urma prăbușirii unui panou publicitar: 12 morți și zeci de răniți, în India/Imagini dramatice – VIDEO
  • Cutremur în România, marți dimineață, 14 mai
  • Cine e candidatul la Primărie care a scos vaca la păscut, în București: „Dacă ne-am lua după actualul primar al Sectorului 5, am zice că…” – VIDEO
  • Cinci copii au ajuns în stare gravă la spital. Minorii, spălaţi cu o substanţă pentru deparazitarea animalelor
  • SUA: „Remanierea militară din Rusia arată că Putin este disperat”
  • Primul mesaj al lui Florin Piersic de la internare
  • Protest la Guvern! Ciolacu: „Mi-ar plăcea să mă implic”
  • Exit mobile version